Triatlonista Varga skončil po pár metroch behu, držal sa v prvej desiatke

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 16:41 • 2 min
Triatlonista Varga skončil po pár metroch behu, držal sa v prvej desiatke

LEEDS - Najlepší slovenský triatlonista Richard Varga sa tešil na preteky Svetovej série v anglickom Leedsi, kde sa už niekoľko rokov pripravuje v spoločnosti elitných bratov Brownleeovcov.

slovakia

left justify in out

Osud to však zariadil tak, že ich v nedeľu podvečer nedokončil. Z vody vybiehal tradične medzi prvými, v cyklistickej časti sa spočiatku držal v najsilnejšej prvej skupine, neskôr klesol do druhej a pri vbiehaní do depa s bicyklom pri ruke nečakane spadol. Slovenský olympionik do Ria de Janeiro sa ťažšie zviechal a napokon z pretekov na rozhraní ich druhej a tretej časti odstúpil. Nachádzal sa vtedy na konci prvej desiatky priebežného poradia.


"Sotil do neho dánsky súper a Richard si narazil nohu. Skúsil ešte bežať, ale po pár metroch to zabalil, lebo dostal kŕče do zadného stehenného svalu. Nemyslím si, že niekto do neho sotil naschvál. Je to taký šport, že v skrumáži sa také niečo stáva," zhodnotil Michal Varga, brat a manažér Richarda Vargu, pre agentúru SITA. "Bol to celkovo taký smolný deň. Spočiatku to vyzeralo na dobrý výsledok, ale potom mu odišli jeho tréningoví partneri a napokon prišiel pád a nečakaný koniec. Nebol to však veľký úraz. Richard už je v poriadku, dnes trénoval na bicykli," dodal Michal Varga.


Na Richarda Vargu najbližšie čakajú preteky Svetovej série v obľúbenom Štokholme (2. 7.), potom vysokohorské sústredenie v Sankt Moritzi a v auguste vrchol sezóny - olympijské hry v Riu de Janeiro. Preteky v Leedsi ovládli bratia Brownleeovci, zvíťazil Alistair pred Jonathanom a Austrálčanom Aaronom Roylom. Na čele rebríčka ITU Svetovej série v mužskej kategórii elite je Španiel Mario Mola, R. Varga klesol z 22. na 28. priečku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies