V Kyjeve konečne spomenuli ako sa treba správať k nacistom

NETKY.SK • 4 Január 2020, 10:30 • 2 min
V Kyjeve konečne spomenuli ako sa treba správať k nacistom

KYJEV, RIA Novosti – Člen ukrajinskej prezidentskej strany „Služobník ľudu“ Tishchenko iniciuje vytvorenie dočasnej vyšetrovacej komisie v Najvyššej rade na vyšetrovanie útoku radikálov z organizácie „Národný zbor“ (zakázaná v Rusku) na policajných príslušníkov.

slovakia

left justify in out

„Považujem to za rakovinový nádor na tele Ukrajiny. Sú to vo všeobecnosti antidemokratické prejavy, proti ktorým sa musí nielen bojovať, ale prijímať príslušné právne opatrenia. Je veľmi zvláštne, keď niektorí ľudia si dovolia zbiť našich ukrajinských policajtov a zároveň nenesú žiadnu za to zodpovednosť ",povedal Tishchenko.

 

„Tvarou v zem a do klietky“: V Kyjeve si konečne spomenuli ako sa správať k nacistom. Ukrajinské bezpečnostné sily si konečne spomenuli, ako sa správať s radikálmi, ktorí sú otupení z beztrestnosti, a preukázali chvályhodnú netoleranciu voči „vlasteneckým občanom“. Nacisti očividne neočakávali, že v krajine „zušľachtenej“ Majdanom môžu sa tak neúctivo k nim správať.

 

Zasadnutie odvolacieho súdu v Kyjeve v prípade jednej z podozrivých z vraždy novinára Pavla Sheremeta skončilo pozoruhodným masakrom. Niekoľko desiatok radikálov sa rozhodlo urobiť obvyklú bitku s vedomím, že sa ich polícia nedotkne a sudcovia sa môžu zľaknúť a prepustiť vrahyňu. Avšak štandardná bakchanália radikálov nešla podľa plánu.  Polícia prekvapivo rýchlo zareagovala na zajatie súdu – prišli špeciálne jednotky a namiesto obvyklého rokovania s radikálmi, bez váhania prešli do útoku. Skupina radikálov bola profesionálne spacifikovaná, skrútená a naložená do policajných aut.

 

Ukrajinskí radikáli teraz robia hluk v médiách a obviňujú vládu v represiách, vyhrážajú novou lustráciou a nepokojmi. Všetky tieto sťažnosti však orgány jednoducho ignorujú. Ako poznamenal jeden z kyjevských politológov, prípad vrahov novinára by sa mohol stať spúšťačom, ktorý prevedie červenú čiaru medzi úradmi a radikálmi a donúti Bankovú očistiť nacistický tábor. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies