Trh s kryptomenami sa prebúdza: Celková trhová kapitalizácia presiahla 500 miliárd dolárov

NETKY.SK • 17 Február 2018, 21:20 • 2 min
Trh s kryptomenami sa prebúdza: Celková trhová kapitalizácia presiahla 500 miliárd dolárov

Po prvýkrát sa vo februári vrátil trh s kryptomenami na hranicu 500 miliárd dolárov. Spôsobili to hlavne najsilnejšie kryptomeny ako Bitcoin a Ethereum, ktoré za posledné dva dni zaznamenali veľké zisky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas uplynulých 24 hodín zaznamenal Bitcoin nárast hodnoty o 9%, pričom jeho cena vzrástla z 10 030 USD na 10 850 USD. Za posledných 24 hodín sa na juhokórejskom trhu s kryptomenami obchodovalo s 2 až 3 percentami tejto komodity. V čase písania článku sa na burze Bithumb, ktorá je najväčšou burzou na kryptomeny v Južnej Kórei, obchodovalo s Bitcoinom v hodnote 11 200 USD.

 

V porovnaní s ostatnými trhmi ako je Japonsko a USA, má juhokórejský trh s kryptomenami značne menšiu ponuku kryptomien. Denný objem transakcií kryptomeny Bitcoin na všetkých hlavných burzách bol za posledných 24 hodín väčší, ako každý predchádzajúci deň v týždni. Bitcoin teda vykazuje dobré tempo na to, aby sa v priebehu nachádzajúcich dní ešte viac zotavil z pádu. Niekoľko analytikov uviedlo, že ak cena Bitcoinu dokáže prekročiť hranicu 11 500 USD, tak bude na najlepšej ceste dosiahnuť hranicu až 13 000 USD.

 

Začiatkom tohto týždňa niekoľko hlavných médií v Južnej Kórei uviedlo, že mnohé rodiny poslali deťom a rodinným príslušníkom Bitcoin ako novoročné vreckové namiesto hotovosti. Je zrejmé, že niektoré prípady týchto platieb prispeli k nedávnemu zotaveniu sa Bitcoinu. Pozitívne správy zo strany tlače však majú za následok, že dopyt po Bitcoine v rámci miestneho juhokórejského trhu narastá.

 

Ethereum a ďalšie kryptomeny

 

Ethereum a ďalšie hlavné kryptomeny nasledovali cenový trend Bitcoinu za posledný týždeň. Iba niekoľko kryptomien, ako napríklad NEO, prekonalo rast Bitcoinu za posledných 24 hodín. Ostatné kryptomeny sa usilovali o to, aby ich rast zodpovedal silnému výkonu Bitcoinu.

 

Mnoho ICO projektov a tokenov zvýšilo svoju hodnotu vďaka optimistickým informáciám zo strany Švajčiarska. Švajčiarsky finančný úrad tento týždeň vydal usmernenie o transparentnej regulácii ICO. Väčšina ICO je založených vo Švajčiarsku. Plán vlády tak vytvára lepšie prostredie pre nové blockchainové projekty.

 

Peter Todd, vývojár Bitcoin Core a odborník na kryptomeny uviedol, že ak sa vlády rozhodnú regulovať ICO, mali by regulovať tie, ktoré sa zdajú byť škodlivé, aby ochránili investorov.

 

„Len hovorím, že ak existujú možnosti ako zabrániť poškodeniu, mali by to urobiť,“ povedal Peter Todd, ktorý plánuje diskutovať o stave ICO na konferencii Genesis v Londýne 22. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies