EXKLUZÍVNE: Vianočná show Domu umenia RDS v réžii Jána Ďurovčíka si vyslúžila standing ovations! (+VIDEO)

NETKY.SK • 28 December 2023, 11:45 • 2 min
EXKLUZÍVNE: Vianočná show Domu umenia RDS v réžii Jána Ďurovčíka si vyslúžila standing ovations! (+VIDEO)

Spev, tanec, skvelé choreografie a nadšené deti aj publikum! Tak vyzerala Vianočná show Domu umenia RDS Art Group. Tento rok sa na nej strelo 260 detí, ktoré predviedli veľkolepé predstavenie pod vedením známeho režiséra Jána Ďurovčíka. Pozrite si reportáž Netiek a dozviete sa ako dlho sa deti na show pripravovali, aj ako trávia Vianoce moderátor Sajfa či Ján Durovčík!

slovakia

left justify in out

Deti z Domu umenia milujú tanec spev aj herectvo. Doslova žijú umením a ich najväčším želaním je zdieľať túto radosť aj s ostatnými. Za tému tohtoročnej Christmas show si vybrali RDS Awards, v ktorej sa predstavili aj Michael Jackson, Lady Gaga aj Madonna. Žiadnu cenu však neudelili, pretože ocenenie si zaslúžili všetci!

 

Je tu strašne veľa talentovaných ľudí, pedagógov aj detí, cítil som z nich veľké nadšenie. A ja som sa to snažil len korigovať. Pripravili sme spolu program „vo veľkom“, pretože sme chceli, aby to deti zažili a vyskúšali si, či ich to baví. Pri takomto projekte treba veľa skúšať, musí sa veľa čakať a deti si to všetko môžu vyskúšať. A prídu na to, čo je to vlastne stáť na javisku,“ konštatoval režisér show Ján Durovčík!         

 

V bratislavskej Iuvente odpálili deti show hneď v dvoch predstaveniach za sebou. Akcia v závere roka je pre všetkých zrkadlom ich celoročnej snahy. Posledný týždeň deti nacvičovali každý deň.

Bavilo ma nielen to, čo sa dialo na pódiu, ale aj to, čo sa dialo v zákulisí. Sledovala som Janka Ďurovčíka, pretože s toľkými deťmi ešte nikdy nepracoval. V show sa predstavilo celkovo 260 detí a to zo všetkých zložiek The Wave Souljam, Muzikálová akadémia a KROWN,“ prezradila zakladateľka RDS Art Group Iveta Tkáčová.

Show si prišla pozrieť aj ministerka kultúry Slovenskej republiky Martina Šimkovičová či moderátor Matej „Sajfa“ Cifra.
Tancovala aj moja dcéra Sára a je najmladšia zo všetkých detí. A aj dnes bola najmladšia na pódiu, pretiže mala len nedávno štyri roky. Bol to pre mňa úžasný zážitok, bolo to super,“ nešetril chválou Sajfa.

Dom umenia RDS Art Group ponúka pod profesionálnym vedením speváckych aj tanečných lektorov a choreografov všetky formy umeleckého vyžitia. Jeho súčasťou je aj moderné nahrávacie štúdio, kde sa nahrávajú podcasty, dabing, a slúži spevákom aj raperom na nahrávanie skladieb.  Viac informácií nájdete tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: RDS Art Group
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies