Tréner Jarolím nominoval len 18 hráčov, proti Nórom čaká Čechov maturita

NETKY.SK • 2 November 2016, 14:21 • 2 min
Tréner Jarolím nominoval len 18 hráčov, proti Nórom čaká Čechov maturita

PRAHA - Tréner českej futbalovej reprezentácie Karel Jarolím zverejnil nomináciu na kvalifikačný zápas MS 2018 s Nórskom a prípravný súboj s Dánskom. Nie sú v nej žiadni úplní nováčikovia, po zranení sa vracajú obrancovia Tomáš Kalas a Daniel Pudil.

slovakia

left justify in out

Jarolím povolal zatiaľ len 18 hráčov, no nechal si ešte voľné okienka. "Nechali sme si priestor, pretože ešte nejaké zápasy v kluboch naši hráči odohrajú a nie všetci boli zdravotne v poriadku," citoval kouča web národného zväzu. Mimo sú kľúčový stredopoliar Vladimír Darida z Herthy Berlín, ako aj Jakub Rada, Lukáš Pokorný, Martin Frýdek, Josef Šural, brankár Jaroslav Drobný či Tomáš Rosický.

 

Kvalifikačný zápas s Nórskom je na programe 11. novembra v Prahe a pre ČR bude kľúčový. Česi totiž v prvých troch súbojoch získali len dva body po bezgólových remízach so Severným Írskom a Azerbajdžanom, resp. prehre 0:3 s nemeckými majstrami sveta. "Strelecky sme zatiaľ vyšli naprázdno, to je alarmujúce. Teraz nás čaká maturita. Ak chceme udržať nádej na postup, musíme začať strieľať góly," dodal Jarolím. Duel s Dánmi odohrajú Česi 15. novembra.

 

nominácia ČR:

 

brankári: Tomáš Koubek (Sparta Praha), Jiří Pavlenka (Slavia Praha), Tomáš Vaclík (FC Bazilej)

 

obrancovia: Jakub Brabec (KRC Genk), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (TSG 1899 Hoffenheim), Tomáš Kalas (FC Fulham), Filip Novák (Midtjylland), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (FC Bazilej)

 

stredopoliari: Bořek Dočkal (Sparta Praha), Lukáš Droppa (FK Tom Tomsk), Tomáš Hořava (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (FC Bologna), Jiří Skalák (Brighton)

 

útočníci: Patrik Schick (Sampdoria Janov), Milan Škoda (Slavia Praha)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies