Tréner Coleman opustí waleskú lavičku až po MS 2018

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 09:48 • 2 min
Tréner Coleman opustí waleskú lavičku až po MS 2018

CARDIFF - Tréner Chris Coleman povedie waleskú futbalovú reprezentáciu až do majstrovstiev sveta v roku 2018 v Rusku. Po šampionáte post opustí bez ohľadu na to, či sa jeho tím na MS kvalifikuje alebo nie.

slovakia

left justify in out

"Som si istý, že to bude môj záverečný kvalifikačný cyklus," vyslovil sa 46-ročný kouč, ktorý na EURO 2016 doviedol ostrovný tím senzačne až do semifinále. "V tom čase budem vykonávať funkciu už šesť alebo sedem rokov, čo je dosť dlhé obdobie," citovala agentúra dpa trénera po návrate reprezentačného mužstva do Cardiffu.

 

Coleman trénoval waleské národné mužstvo od januára 2012 a podarilo sa mu s ním premiérovo prebojovať na ME. Tím okolo Garetha Balea a Aarona Ramseyho dokázal na európskom šampionáte vo Francúzsku zdolať Slovensko (2:1), Rusko (3:0), Severné Írsko (1:0) i Belgicko (3:1), jeho spanilú jazdu zastavilo až v semifinále Portugalsko, ktorému podľahol 0:2.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies