Tréner Augsburgu nebude môcť nastúpiť pri reštarte Bundesligy, problémom bola zubná kefka

NETKY.SK • 15 Máj 2020, 14:19 • 2 min
Tréner Augsburgu nebude môcť nastúpiť pri reštarte Bundesligy, problémom bola zubná kefka

DÜSSELDORF - Jedno z nevyhnutných opatrení pred opätovným začiatkom nemeckej najvyššej futbalovej súťaže bola 7-dňová karanténa pre všetkých bundesligistov. Toto nariadenie podcenil tréner FC Augsburg Heiko Herrlich, ktorého drobný výlet do supermarketu vyšiel draho - dostal zákaz viesť mužstvo v sobotňajšom domácom zápase proti Wolfsburgu.

slovakia

left justify in out

Hygiena sa ozvala 
"Dochádzala mi zubná pasta aj pleťový krém. Preto som v tréningovej rovnošate navštívil najbližší supermarket. Ospravedlňujem sa za to. Uvedomujem si, že som porušil pravidlá a nie som modelový príklad pre hráčov ani verejnosť," kajal sa Herrlich na tlačovej konferencii.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa voetbal.beest (@voetbal.beest),

 

Viaceré pochybenia 
Pre 48-ročného niekdajšieho dlhoročného hráča Borussie Dortmund mal byť sobotňajší duel prvý na trénerskej lavičke Augsburgu. Momentálne štrnásty tím tabuľky ho angažoval iba v marci tohto roku. Herrlich pridal aj informácie o tom, že jeho "nákup na čierno" zďaleka nemal hladký priebeh. "Najprv som si zabudol v hoteli ochranu tváre a musel som sa vrátiť. Potom som musel poprosiť pokladníka, aby mi rozmenil 20-eurovú bankovu na drobné ako zálohu na nákupný vozík. Neskôr som zabudol aj na ten vozík a musel ho dať na určené miesto," vysvetlil bývalý nemecký reprezentant.

 

 

Možný návrat nového trénera 

Nemecké supermarkety, podobne ako u nás, vyžadujú v čase koronakrízy od zákazníkov nakupovanie s vozíkmi, aby sa tým dodržala podmienka udržania potrebnej vzdialenosti medzi ľuďmi v obchodoch. Podľa vedenia Augsburgu Herrlich sa bude môcť vrátiť k svojmu tímu po dvojnásobnom testovaní na koronavírus. Ak budú obe vzorky negatívne, bude môcť opäť na lavičku.

 

Ďalší tím si nedal pozor 

 

Herrlichov počin nie je jediná komplikácia u bundesligistov chystajúcich sa na súťažný reštart. Futbalisti Borussie Mönchengladbach aj so Slovákom Lászlóom Bénesom namiesto povinných siedmich dní v karanténe strávili iba šesť, lebo ich hotel otvorili až tento pondelok. Štvrtý Mönchengladbach sa v sobotu predstaví na trávniku dvanásteho Eintrachtu Frankfurt.

 

img

 

Aktuálna tabuľka Bundesligy 
Do konca najvyššej nemeckej futbalovej súťaže v tomto ročníku zostáva odohrať 9 kôl plus jeden odložený zápas, čo znamená dokopy 82 stretnutí. V tabuľke má vedúci Bayern Mníchov náskok štyroch bodov pred druhou Borussiou Dortmund a päť bodov pred tretím RB Lipsko. Na zostupových priečkach sú Werder Brémy a SC Paderborn.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies