Matúš Vallo reagoval na zásahy polície počas protestov v Bratislave

NETKY.SK • 3 September 2021, 13:55 • 2 min
Matúš Vallo reagoval na zásahy polície počas protestov v Bratislave

BRATISLAVA - Primátor hlavného mesta podľa vlastných slov nemá dôvod postup polície spochybňovať.

slovakia

left justify in out

Polícia situáciu na stredajších (1. 9.) protestoch v Bratislave zvládla. Pre TASR to uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

 

img

 

Myslí si, že polícia zmenila svoj postoj k blokácii ciest."Vnímam, že po prvých protestoch, keď doprava v Bratislave bola blokovaná dlhé hodiny, polícia zmenila svoj postoj a bezdôvodné blokovanie dopravy už nepovažuje za bežnú formu protestu." 

 

O použití prostriedkov, ako tvrdí, rozhoduje polícia na mieste podľa nebezpečenstva vychádzajúceho z davu protestujúcich a nemá preto dôvod postup polície spochybňovať.

 

Prečítajte si tiežProtesty sa konali v Košiciach i Bratislave. Polícia použila slzotvorný plyn

 

V Bratislave sa konali v stredu pri príležitosti Dňa Ústavy SR viaceré protestné zhromaždenia proti vláde, členom parlamentu i prezidentke. Taktiež aj proti očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 či proti pandemickým opatreniam.

 

img

 

Protesty vyvrcholili do trojhodinovej blokácie ciest v okolí Hodžovho námestia. Niekoľko minút bola blokovaná aj Šancová a Staromestská ulica.

 

Polícii sa podarilo demonštrantov z ciest pri Hodžovom námestí vytlačiť krátko po 19:00. Blokáciu ciest sprevádzala aj agresivita niektorých protestujúcich voči policajtom. Polícia počas protestov zadržala celkovo 12 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies