Na Slovensko prichádza nový investor. Spoločnosť DEJONG postaví závod v Prešove

NETKY.SK • 29 November 2023, 10:45 • 2 min
Na Slovensko prichádza nový investor. Spoločnosť DEJONG postaví závod v Prešove

GORREDIJK / PREŠOV - Kvalifikovaná a jazykovo vybavená pracovná sila, skúsení stavitelia a dobre rozvinutá železničná a cestná infraštruktúra. To sú rozhodujúce dôvody, pre ktoré si spoločnosť DEJONG, samostatná obchodná jednotka v rámci spoločnosti Rheem Global Water, vybrala Prešov ako lokalitu svojej novej výrobnej továrne.

slovakia

left justify in out

"Expanzia DEJONGu na Slovensku je súčasťou našej ambicióznej stratégie rastu na európskom trhu," povedal Arno La Haye, výkonný riaditeľ Rheem Europe. "Predstavitelia štátu aj samosprávy boli veľmi ústretoví. Tešíme sa na prehĺbenie nášho vzťahu s obyvateľmi v regióne a na spoločnú úspešnú budúcnosť," dodal La Haye.

 

DEJONG plánuje začať s výstavbou v roku 2024, pričom prvé produkty plánuje uviezť na trh v roku 2025. Po dokončení nového výrobného závodu celkovo počíta s vytvorením 500 pracovných miest.


"Európsky trh s vykurovaním vedie svet v posune smerom k dekarbonizácii," povedal Rich Bendure, prezident spoločnosti Rheem Global Water. "Naše investície do tejto expanzie rozšíria našu sieť, urýchlia rast a podporia našich zákazníkov v snahe uspokojiť predpokladaný dopyt počas tejto éry energetickej transformácie," skonštatoval Bendure.

Spoločnosť DEJONG, založená v roku 1859 a so sídlom v holandskom Gorredijku, vyrába zásobníky teplej vody pre viaceré aplikácie, vrátane tepelných čerpadiel, rôznych kotlov a solárnych systémov.

 

"Od akvizície DEJONG spoločnosťou Rheem v roku 2022 sme zdvojnásobili našu výrobnú kapacitu a investovali sme do dlhodobého rastu," povedal Peter Leenhouts, generálny riaditeľ spoločnosti DEJONG. "S týmto novým výrobným závodom urobíme obrovský krok vpred. Teraz budeme bližšie k zákazníkom a zabezpečíme udržateľnejšiu prevádzku, pretože znížime našu uhlíkovú stopu a znížime náklady na dopravu," povedal Leenhouts.


DEJONG sa zaviazal k udržateľnosti a  optimalizácii výrobných procesov a aj naďalej patrí k vedúcim spoločnostiam v oblasti inovácií s produktmi, ktoré znižujú závislosť od zdrojov uhlíkových palív.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Neuropea / DEJONG, Foto: DEJONG (na titulnej foto sídlo spoločnosti DEJONG v holandskom Gorredijku)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies