Trebišovské múzeum pozýva záujemcov na pozorovanie Slnka a súhvezdí

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Trebišovské múzeum pozýva záujemcov na pozorovanie Slnka a súhvezdí

TREBIŠOV - Na pozorovanie Slnka a večernej oblohy so súhvezdiami pozýva záujemcov Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove.

slovakia

left justify in out

Podujatie Pozorovanie Slnka sa uskutoční vo štvrtok (20. 7.) od 14.00 h do 16.00 h a podujatie Putovanie súhvezdiami v piatok (21. 7.) od 20.30 h. Štvrtkové pozorovanie Slnka bude v areáli múzea pred kaštieľom.

"Účastníci podujatia si budú môcť pozrieť aktuálny povrch Slnka pomocou slnečného ďalekohľadu Lunt s H-alfa filtrom a Celestronom NexStar so slnečným filtrom," informovalo múzeum. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie ruší. Piatkové Putovanie súhvezdiami sa bude konať pri jazdiarni.

Okrem súhvezdí bude možné pozorovať aj Mesiac a po 22.00 h aj planétu Saturn, Venuša a Mars budú nízko nad západným obzorom a zapadnú hneď po Slnku. "V prípade nepriaznivého počasia bude pre účastníkov pripravený náhradný program," uviedlo ďalej múzeum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Vobstore
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies