Neutralita má byť súčasťou novej bezpečnostnej stratégie Rakúska

NETKY.SK • 10 Marec 2023, 13:38 • 2 min
Neutralita má byť súčasťou novej bezpečnostnej stratégie Rakúska

Viedeň - Neutralita má byť pevnou súčasťou novej bezpečnostnej stratégie Rakúska, povedal v piatok rakúsky spolkový kancelár Karl Nehammer. Uviedol to v prejave venovanom akčnému plánu na obdobie do roku 2030.

slovakia

left justify in out

Vojna na Ukrajine podľa kancelára potvrdila, že Rakúsko musí premýšľať nad bezpečnosťou krajiny i novou bezpečnostnou stratégiou. "V prvom rade chcem vyvinúť bezpečnostnú stratégiu, v ktorej je neutralita Rakúska pevnou súčasťou," uviedol. Vojnu na Ukrajine označil za neúnosnú. Rakúsko je podľa jeho slov v spojitosti s mierovým úsilím pripravené "stavať mosty". "Nesmieme poľaviť v prejavovaní solidarity a presadzovaní mieru," povedal kancelár, ktorého vyjadrenia zaznamenala na sociálnej sieti aj Rakúska ľudová strana (ÖVP). Rusko v predchádzajúcich mesiacoch opakovanie tvrdilo, že Rakúsko nedodržiava svoje záväzky nestrannej a neutrálnej krajiny. Nehammer však v polovici februára obvinenia zo strany Ruska odmietol. "Tvrdenia Ruska, že nie sme neutrálni, sa míňajú účinku," povedal vtedy Nehammer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies