Čo si myslí strana SaS o zavedení osobitných účtov pre podnikateľov?

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 10:09 • 2 min
Čo si myslí strana SaS o zavedení osobitných účtov pre podnikateľov?

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia navrhuje zavedenie osobitných účtov pre podnikateľov. Aký postoj k tejto veci zaujala strana SaS?

slovakia

left justify in out

Strana Sloboda a Solidarita nebude súhlasiť so zavedením osobitných účtov pre podnikateľov, ktoré navrhuje ministerstvo životného prostredia. Tento návrh je podľa liberálov v rozpore s hospodárskou súťažou, preto túto tému plánujú otvoriť aj na koaličnej rade.

„Novela zákona o odpadoch, ktorú navrhuje ministerstvo životného prostredia, zavádza, aby organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) aj zvozové odpadové spoločnosti mali zavedený tzv. transparentný účet. Ide pritom o súkromné firmy, ktoré podnikajú na konkurenčnom trhu,“ upozornil poslanec Národnej rady za stranu SaS Radovan Kazda.

 

Prečítajte sa tiež: Zvýšenie DPH na 25 % môže byť v konečnom dôsledku kontraproduktívne

Podľa neho práve transparentný účet by zvyšoval riziko, že sa zlikviduje cenová súťaž a firmy budú motivované sa s podporou takéhoto opatrenia vlády správať kartelovo. „V konečnom dôsledku na tom utrpia najmä občania, keďže sa služby len predražia,“  skonštatoval Kazda.

 

Mohlo by vás zaujímať: Kolíková má plnú podporu SaS, jej odvolanie by strana vetovala



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies