Tatar sa doma na Slovensku už zotavil zo zranenia, v zámorí stihol ešte natočiť reklamu

NETKY.SK • 15 Apríl 2020, 08:08 • 2 min
Tatar sa doma na Slovensku už zotavil zo zranenia, v zámorí stihol ešte natočiť reklamu

MONTREAL - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa už úplne zotavil zo zranenia ramena, ktoré utrpel ešte pred prerušením NHL. Nútenú pauzu v profilige trávi doma na Slovensku a v rozhovore pre zámorské médiá vyhlásil, že podpis novej zmluvy s Montrealom Canadiens nepovažuje momentálne za prioritu.

slovakia

left justify in out

Zdravie

"Na prvom mieste je teraz zdravie a bezpečnosť všetkých fanúšikov, zamestnancov klubov a hráčov. Kým sa všetko nevyrieši a nedostaneme zelenú, aby sme pokračovali, tak to skrátka musíme rešpektovať," povedal 29-ročný Tatar na margo rokovaní o novom kontrakte s kanadským zamestnávateľom. Súčasná zmluva mu vyprší na konci budúcej sezóny a môže sa tak stať nechráneným voľným hráčom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Tatar (trto90) (@tomastatar90),

 

Najlepšia forma v kariére

Slovenský krídelník zažíva svoju individuálne najlepšiu sezónu, prvýkrát v NHL kariére pokoril 60-bodovú hranicu. V 68 dueloch nazbieral 61 bodov za 22 gólov a 39 asistencií, čo ho radí jasne na líderskú pozíciu v tíme. Začiatkom marca sa zranil, keď nedohral víťazný zápas na ľade New Yorku Islanders (6:2). Do prerušenia súťaže 12. marca sa už potom na ľade neobjavil. "Nebolo to nič vážne, mal som sa vrátiť prakticky v čase, keď ligu zastavili. Teraz som už úplne v poriadku a ak by sezóna pokračovala zajtra, mohol by som hrať," vysvetlil Tatar.

 

Vyrovnaná tabuľka

Slovenský útočník má momentálne v štatistikách o tri body viac ako v minulom ročníku, hoci odohral o 12 duelov menej. Viac ako na osobných štatistikách mu ale záleží na postupe Montrealu do play off. "Prioritou je tímový úspech, každý z nás chce vidieť Canadiens v bojoch o Stanley Cup," vyhlásil. Habs aktuálne strácajú desať bodov na Toronto, ktoré je na tretej priečke Atlantickej divízie. Rovnaké manko v boji o play off vo Východnej konferencii majú aj na Carolinu a Columbus.

 

img

 

Príprava pred prípadným playoff

Tatar po vypuknutí pandémie zostal istý čas v Montreale, ale keď začali vo svete rušiť lety, rozhodol sa pre návrat na Slovensko. V rámci platných nariadení sa snaží pripravovať inidviduálne. "Všetci hráči chcú zostať vo forme. Nestanovil som si osobne žiadny dátum, kedy by sa mala skončiť základná časť alebo začať play off, zatiaľ je to vo hviezdach. Podstatné je, aby sme v tom momente boli v dobrej forme. Hlavné ale teraz je zostať v bezpečí a od toho sa to všetko odvíja," uviedol Tatar podľa oficiálnej stránky NHL.

 

img

 

Do konca apríla

Vedenie NHL vo včerajších hodinách odporučilo hokejistom, trénerom a personálu izoláciu až do 30. apríla. Súťaž prerušili 12. marca. Podľa pôvodného harmonogramu sa mala 4. apríla skončiť základná časť. V hre je aj možnosť dohrať ročník v auguste alebo septembri.

 

Reklama 

V kanadskej provincii sa Tatarovi darí nielen na ľade. Vďaka svojmu priezvisku si ho ľudia čoraz častejšie spájajú s rybami. Známy reťazec jedál Küto s ním natočil aj reklamu na svoje nové jedlo - tuniak Tatar.  

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies