Traja Luxemburčania netrénovali, Joubert si pamätá Žilinu

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 09:15 • 2 min
Traja Luxemburčania netrénovali, Joubert si pamätá Žilinu

ŽILINA - Iba 19 futbalistov má tréner luxemburskej futbalovej reprezentácie Luc Holtz k dispozícii pred piatkovým kvalifikačným súbojom ME 2016 proti Slovákom v Žiline. Z pôvodnej nominácie mu vypadlo trio hráčov základnej zostavy: obranca Mathias Jänisch, stredopoliar Christopher Martins a útočník David Turpel.

slovakia

left justify in out

"K tomu treba dodať, že Daniel Da Mota a Stefano Bensi mali v poslednom čase problém so zápasovou praxou. Da Mota bol dlhé týždne mimo prvého tímu F91 Dudelange, zatiaľ čo Bensi bol až doteraz zranený. V tejto súvislosti príde vhod univerzálnosť Mutscha,“ vyhlásil Holtz pre denník Wort.

 

Jeho redaktor napísal, že luxemburskí reprezentanti v stredu podvečer trénovali v podobných klimatických podmienkach, aké vládnu u nich doma, ale na trávniku, za ktorý "by sa musel červenať aj luxemburský treťoligista.“ Na tréningovej jednotke sa nezúčastnilo trio Stefano Bensi, Dwayn Holter a Chris Philipps. „Nechal som odpočívať Philippsa, lebo mal štyri týždne problémy s kvadricepsom, Holter dostal v pondelkovom prípravnom zápase úder do kolena a Bensi hral v tom istom stretnutí proti Charleroi prvýkrát po dlhom čase 70 minút,“ vysvetlil Luc Holtz.

 

Z 19 futbalistov, ktorí napokon v stredu pricestovali na Slovensko, sú dvaja absolútni nováčikovia - Florian Bohnert a Ben Vogel. Štadión v Žiline pozná skúsený luxemburský brankár Jonathan Joubert. Pred sedem a polrokom bol v bránke luxemburského majstra F91 Dudelange pri prehre so Žilinou 4:5 v prvom predkole Ligy majstrov.

 

"Zostáva nám veriť, že náš brankár nedostane v piatok toľko gólov ako v spomenutom zápase na tom istom štadióne,“ nádejá sa redaktor Wortu.

 

Piatkový súboj kvalifikácie ME 2016 Slovensko - Luxembursko má začiatok o 20.45 h. Slováci sú pred ním na čele tabuľky C-skupiny s plným počtom bodov. Luxemburčania sú poslední s 1 bodom za domácu remízu s Bieloruskom (1:1).

Nominácia Luxemburska na súboj C-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska proti Slovensku (Žilina, piatok 27. marca) a medzištátne prípravné stretnutie s Tureckom o štyri dni neskôr:

Brankári: Jonathan Joubert (F91 Dudelange), Anthony Moris (KV Mechelen/Belg.), Joé Frising (FC Rodange 91)
Obrancovia: Maxime Chanot (Kortrijk/Belg.), Tom Schnell (F91 Dudelange), Chris Philipps (Metz/Fr.), Massimo Martino (CS Grevenmacher), Tom Laterza (CS Fola Esch), Kevin Malget (F91 Dudelange), Ben Vogel (FC Victoria Rosport)
Stredopoliari: Lars Gerson (GIF Sundsvall/Švéd.), Ben Payal (CS Fola Esch), Mario Mutsch (FC St. Gallen/Švaj.), Laurent Jans (CS Fola Esch), Dwayn Holter (Greuther Fürth/Nem.)
Útočníci: Stefano Bensi (CS Fola Esch), Aurélien Joachim (CSKA Sofia/Bul.), Maurice Deville (1. FC Kaiserslautern/Nem.), Daniel da Mota (F91 Dudelange), Florian Bohnert (Saarbrücken/Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies