V Českej republike sa objavil už aj variant delta plus!

NETKY.SK • 3 August 2021, 8:32 • 2 min
V Českej republike sa objavil už aj variant delta plus!

ČESKÁ REPUBLIKA - Variant koronavírusu delta už tvorí v Českej republike 80 až 90 percent prípadov nákazy. Aby toho nebolo málo, v krajine už evidujú podozrenie na výskyt prípadov variantu delta plus!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informoval český Štátny zdravotný ústavZo 189  odobratých a sekvenovaných vzoriek v júli patrilo 168 k variantu delta, v dvoch vzorkách bol preukázaný variant AY.1, čo je delta +

 

img

 

SZÚ uviedol, že variant delta je podľa Anglického úradu verejného zdravotníctva približne o 60 percent nákazlivejší než variant alfa, ktorý je v Česku na ústupe. V júni v ČR dominoval variant alfa, prvýkrát zaznamenaný v Spojenom kráľovstve, v júli začal byť dominantnejší nákazlivejší variant delta.

 

Prečítajte si: V Británii odobrali vzorky na prítomnosť koronavírusu zo 4 veľkých staníc

 

"Je stále dobré si pripomínať, že šíreniu vírusu môže brániť každý z nás svojím zodpovedným prístupom. Na jeseň nás čaká sezóna respiračných ochorení a preto je aj naďalej zásadné dodržiavanie všetkých aktuálne platných hygienických pravidiel, nepodceneňovanie kontrolných testov, a ak to situácia vyžaduje, aj riadne dodržanie karantény pri návrate z dovoleniek. Dôležité je očkovanie proti COVID-19, ale nezabudnime ani na blížiace sa obdobie očkovania proti chrípke," pripomenula riaditeľka SZÚ MUDr. Barbora Macková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona