Slováci v novej sezóne NHL

NETKY.SK • 12 Január 2021, 16:46 • 2 min
Slováci v novej sezóne NHL

Slovenskí hokejisti nastúpia do najlepšej hokejovej ligy sveta. Dva dni pred začatím NHL bolo zapísaných v kempoch 13 slovenských hokejistov.

slovakia

left justify in out

Kolotoč NHL sa blíži a začína sa roztáčať. To že slovenskí hokejisti už netvoria početnú skupinu, bohužiaľ vieme. V ročníku 2004/05 slovenský hokej dodal 25 hokejistov do NHL, teda kompletný tím. A neboli to hráči do počtu, ale lídri ako Šatan, Handzuš, Demitra, Gáborík a pod.

 

 

Netreba ale plakať nad rozliaty mliekom a pripomenúť si že postupne sa to v našom milovanom hokeji zasa vracia na dobré koľaje. Vlak nám možno pomaly odchádzal, ale snažíme sa ho dostihnúť.  Predstavme si teda hráčov ktorí budú hájiť farby našej krajiny v NHL:

 

Erik Černák je stabilným členom tímu Tampa Bay Lightning. Získal v mladom veku Stanley Cup a mal v jeho získaní svoje zásluhy. Tampa ho nemala dôvod vymieňať a tento urastený hráč  a pevná časť defenzívy bude pôsobiť v druhom obrannom páre.

 

Jaroslav Halák háji ako jediný brankár slovenské brankárske umenie v NHL. V tíme Boston Bruins sa s ním počíta ako s dvojkou, za brankárom Tukkom Raskom. Halák mal šancu svoje miesto vylepšiť ale po kvalitných výkonoch v základnej častu nevyužil (absencia Raska kvôli rodinným starostiam) dostatočne poskytnutý priestor v nadstavbe. Avšak, Boston Bruins má jednu  z najkvalitnejších brankárskych dvojíc v NHL. Radi vyťažújú oboch, takže zachytá si aj Slovák.

 

 

Zdeno Chára  po dlhých štrnástich sezónach opúšťa Boston Bruins a pôsobiť bude v tíme Washington Capitals. Svoje schopnosti bude ukazovať v tretej obrannej dvojici po boku Nicka Jensena.

 

Tomáš Tatar, robí slovenským ručičkám dobré meno. V minulej sezóne získal najviac bodov. A túto sezónu bude pôsobit v prvej lajne po boku  Brendan Gallaghera a Philipa Danaulta v Montreale Canadiens.

 

Andrej Sekera patrí medzi hokejistov ktorí sú v zámori cenení. I keď už to nie je obranca ktorý súka do 40 bodov za sezónu ale stále je platným hráčom smerom dopredu i dozadu. V zámorí už druhú sezónu bude hájiť farby Dallasu Stars.

 

Richard Pánik by mal dostať pod novým trénerom Washingtonu viac priestoru a dúfame že ho aj v tretej formácií využije.

 

 

Počas sezóny by sme mohli vidieť nakuknúť do NHL aj  Martina Feherváryho, ktorý  by mohol naskočiť do zápasového diania. Možno sa dočkáme trojice slovenských hráčov v jednom tíme a zápase. Róbert Lantoši je v rezervnom tíme a počas sezóny je pravdepodobné že do hry zasiahne, i keď v NHL nie je nikdy nič isté. Teoretická šanca žije aj pre Adama Ružičku, pretože Calgary Flames dáva priestor mladým talentom. Brankár Adam Húska s veľkou pravdepodobnosťou zostane na farme NY Rangers, pretože pred ním sú v hierarchii hneď traja brankári.

 

 

Martin Marinčin, Tomáš Jurčo či Christián Jaroš sú zatiaľ na waiver listine. Siahnuť po nich môže ktorýkoľvek tím NHL. Uvidíme či sa tak stane. Po lepšej obrane volajú NY Islanders či Arizona Coyotes. Kvalitný technický útočník sa hodí tímom ako Philadelfia Flyers alebo Detroit Red Wings.

 

 

Zoznam slovenských hokejistov:

 

Boston Bruins - Jaroslav Halák (b), Róbert Lantoši (ú)

 

Calgary Flames - Adam Ružička (ú)

Dallas Stars - Andrej Sekera (o)

Montreal Canadiens - Tomáš Tatar (ú)

New York Rangers - Adam Húska (b)

Washington Capitals – Zdeno Chára (o), Martin Feherváry (o), Richard Pánik (ú)

Tampa Bay Lightning – Erik Černák (o)

 

Waiver listina:

Martin Marinčin (o)

Tomáš Jurčo (ú)

Christián Jaroš (o)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Vavra
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies