Zomrel jeden z najúspešnejších podnikateľov na Slovenku Viliam Turan

NETKY.SK • 28 Október 2020, 14:04 • 2 min
Zomrel jeden z najúspešnejších podnikateľov na Slovenku Viliam Turan

NITRA – Vo veku 66 rokov neočakávane zomrel Viliam Turan, ktorý založil úspešnú súkromnú autobusovú spoločnosť Turancar.

slovakia

left justify in out

O nečakane smrti úspešného podnikateľa Viliama Turana informoval na sociálnej sieti predseda predstavenstva autobusovej spoločnosti Slovak Lines Peter Sádovský. Príčina jeho náhleho úmrtia zatiaľ nie je známa, avšak s najväčšou pravdepodobnosťou nesúvisí o ochorením COVID-19.

 

Najväčí živnostník na Slovensku

Autobusovú spoločnosť založil Turana v roku 1989, pričom neskôr svoje podnikanie rozšíril a otvoril si aj cestovnú kanceláriu. Zakladateľ Turancar sa vďaka svojej snahe a dlhoročnému úsiliu zaradil medzi slovenské podnikateľské špičky v oblasti osobnej dopravy.

 

Turanova autobusová spoločnosť patrí medzi jednu z desiatich najväčších v krajine. Veľký úspech dosiahol aj rozbehnutím cestovnej kancelárie, ktorá sa v roku 2017 umiestnila medzi top desiatkou najväčších kancelárií na Slovensku.

Keďže si zároveň neotvoril klasickú eseročku, patril k jedným z najväčších a najúspešnejších živnostníkov na Slovensku a zamestnával niekoľko stoviek zamestnancov. Zároveň bol vždy ochotný poskytnúť priestor všetkým, ktorí sa zaslúžili o napredovanie a rozvoj spolonosti. 

 

Podnikateľ so zdravým rozumom

„Dnes sa aj s nami prostredníctvom úzkeho kruhu svojej rodiny a blízkych rozlúčil Vilo Turan. Nečakane a rýchlo. Mal síce svoj vek, ale energia a zápal podnikateľa vek vždy prehlušili. Mohli ste ho mať radi, nemuseli. Jeho až niekedy pichľavá priamosť bolo niečo, čo priateľ ocení, avšak dokáže to urobiť aj nepriateľa," napísal Peter Sádovský v pondelkovom statuse.

 

Ako ďalej Sádovský uvádza, Turan vybudoval spoločnosť z ničoho a dnes disponuje s približne 60 autobusmi, ktoré sú prevádzkované na linke medzi Nitrou a Bratislavou či Banskou Bystricou, Bratislavou a Komárnom. Zároveň prevádzkujú aj linky do zahraničia. 

„Bol vzorom tvrdohlavého podnikateľa so zdravým rozumom. Potrebovali by sme takých viac. Dokázal vytvoriť partnerstvo so svetovým autobusovým gigantom, zvádzal ostré konkurenčné boje, obhajoval pozíciu svojej firmy na trhu ako vládal. Žiaľ, už viac nebude," uzatvoril Sádovský.

 

 

Firmu povedie Viliam Turan mladší

Ako napísla vo svojom facebookovom príspevku samotná spoločnosť Turancar, pozostalí ako aj manažment firmy urobia všetko preto, aby boli zachované všetky aktivity a firma nesúca v názve meno pána Turana sa ďalej rozvíjala

 

Aktuálne sa pokračovateľom v živnosti stal Viliam Turan junior, ktorý plánuje zabezpečiť nerušené pokračovanie v podnikaní až do momentu transformácie spoločnosti.

 

"Odišla osobnosť, ktorá nezmazateľne ovplyvnila svet dopravy a cestovného ruchu na Slovensku v posledných desaťročiach. Česť jeho pamiatke!" uviedla spoločnosť. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies