Traja hráči FC Liverpool nominovaní na cenu pre najlepšieho hráča sezóny

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 17:07 • 2 min
Traja hráči FC Liverpool nominovaní na cenu pre najlepšieho hráča sezóny

LONDÝN - Trojica Luis Suarez, Steven Gerrard a Daniel Sturridge z na titul útočiaceho FC Liverpool je na zozname hráčov, ktorí sú v Premier League nominovaní na zisk ocenenia pre najlepšieho futbalistu sezóny. O víťazovi rozhoduje Asociácia profesionálnych futbalistov (PFA).

slovakia

left justify in out

Útočné duo Suarez a Sturridge zaznamenalo v 34 zápasoch sezóny spolu 49 gólov, uruguajský reprezentant Suarez je na čele poradia strelcov s 29 presnými zásahmi. Tridsaťtriročný Gerrard má zrejme poslednú šancu získať majstrovský titul v drese "the Reds". V doterajšom priebehu sezóny sa prezentoval 13 gólmi a 11 asistenciami.
     

Štyri kolá pred koncom ligy majú zverenci trénera Brendana Rogersa, medzi ktorými je aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, na čele Premier League tesný dvojbodový náskok pred druhom FC Chelsea. Tá má v zozname zastúpenie v podobe belgického stredopoliara Edena Hazarda. Nominovaní sú aj reprezentant Pobrežia Slonoviny Yaya Toure z Manchestru City a stredopoliar Southamptonu Adam Lallana.
     

Sturridge a Hazard zároveň môžu získať cenu pre najlepšieho mladého hráča. Okrem nich sú nominovaní napríklad Raheem Sterling (FC Liverpool), Ross Barkley (Everton), Aaron Ramsey (Arsenal) a Luke Shaw (Southampton).
     

Minulý rok obe trofeje získal waleský krídelník Gareth Bale ešte v drese Tottenhamu Hotspur. Následne v lete prestúpil za vyše 90 milión eur do Realu Madrid. Pred ním sa "double" podaril iba Andymu Grayovi v roku 1977 a Cristianovi Ronaldovi o 30 rokov neskôr.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies