Pápež: Sú to ťažké chvíle pre nás všetkých

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 23:05 • 2 min
Pápež: Sú to ťažké chvíle pre nás všetkých

RÍM- Pápež František zverejnil v piatok mimoriadne videoposolstvo, v ktorom vyzval ľudí na celom svete, aby nestrácali vieru a pomáhali jeden druhému počas pandémie nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

 

"Sú to ťažké chvíle pre nás všetkých. Pre mnohých veľmi ťažké. Pápež to vie a prostredníctvom týchto slov chce vyjadriť svoju blízkosť a náklonnosť všetkým," povedala hlava katolíckej cirkvi po taliansky.

 

Vyzval ľudí, aby "čo najlepšie využili tento čas" tým, že budú "veľkorysí", a pomohli tým, ktorí to potrebujú, hoci aj najosamelejším "prostredníctvom telefónu alebo sociálnych sietí".

 

"Aj keď sme izolovaní, myšlienka a duch sa môžu šíriť ďalej vďaka tvorivosti lásky," povedal František.

Spomenul osoby vyššieho veku, bezdomovcov, väzňov, pozostalých po obetiach, tých, ktorí sa obávajú o stratu zamestnania, i "hrdinov" pracujúcich v nemocniciach či poskytujúcich základne služby spoločnosti.

 

Pápež, ktorý má 83 rokov, sa už v dôsledku koronavírusovej pandémie na verejnosti neobjavuje a budúci týždeň povedie obrady veľkonočných sviatkov bez fyzickej prítomnosti veriacich - v modernej dobe niečo nevídané.

 

"Svätý týždeň oslávime skutočne nezvyčajným spôsobom," podotkol František.

 

Veľká noc, najvýznamnejší kresťanský sviatok, je oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista a viera "vo vzkriesenie Ježiša" by mala dať ľuďom nádej, povedal pápež.

 

"Je to nádej na lepšie časy, v ktorých môžeme byť lepšími, konečne zbavený zla a tejto pandémie. Je to nádej: nádej nesklame, nie je to ilúzia," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona