Traja astronauti z ISS sa vrátia na Zem o deň neskôr, pre silné sneženie v Kazachstane

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 19:01 • 2 min
Traja astronauti z ISS sa vrátia na Zem o deň neskôr, pre silné sneženie v Kazachstane

MOSKVA - Traja astronauti z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) sa vrátia na Zem o deň neskôr ako bolo plánované pre silné sneženie v Kazachstane, kde majú pristáť.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA, ktorá sa odvolala na ruský Interfax.
     

Množstvo snehu by mohlo zdržať vyslanie záchranného lietadla, citovala správa zdroje z ISS.
      

Rusi Oleg Kotov a Sergej Riazanskij a Američan Michael Hopkins by podľa tejto informácie mali v Kazachstane pristáť v stredu o 5.15 h SEČ.
      

Doterajší veliteľ ISS Oleg Kotov, letový inžinier Sergej Riazanskij a astronaut NASA Mike Hopkins mali pôvodne opustiť vesmírnu stanicu dnes. Tí, ktorí ich vystriedajú, majú priletieť 26. marca.
      

V nedeľu prevzal velenie ISS od Kotova japonský astronaut Kóiči Wakata, ktorý na kozmickú stanicu dorazil s dvoma ďalšími členmi posádky 7. novembra, odkedy tam pracoval ako letový inžinier. Jednou z jeho prvých veliteľských úloh bude dohliadnuť na prílet nákladnej vesmírnej lode Dragon súkromnej spoločnosti Space Exploration Technologies (SpaceX), ktorá by mala odštartovať z Mysu Canaveral na Floride na budúcu nedeľu a spojiť sa s ISS 18. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies