Alene Zsuzsovej aj zvyšku skupiny prípadu Kuciak sa možno predĺži väzba

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 10:40 • 2 min
Alene Zsuzsovej aj zvyšku skupiny prípadu Kuciak sa možno predĺži väzba

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Alenu Zsuzsovú a ďalšie tri osoby v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej návrh na predĺženie väzby. Návrh bol doručený v utorok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Kuciaka a Kušnírovú zavraždili v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači vo februári 2018 výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur.

 

Obvinených bolo dosiaľ päť osôb. Vláda ponúkla odmenu milión eur za informácie, ktoré by pomohli odhaliť vraha. Udalosť napokon vyústila v bezprecedentné protesty, ktoré znamenali rekonštrukciu vlády, odstúpenie Roberta Fica ale aj výmenu vo vedení polície. 

 

img

Polícia odvádza Miroslava M. - jedného z obvinených z budovy Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 30. septembra 2018. Zdroj: TASR


Kuciak bol investigatívnym novinárom, ktorý sa venoval aj údajnému prepojeniu podsvetia na najvyššie posty v krajine. Písal napríklad o talianskej mafii na východe Slovenska i podnikaní Mariána Kočnera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies