Piatkové počasie nás veľmi nepoteší, horzí aj sneženie

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 06:22 • 2 min
Piatkové počasie nás veľmi nepoteší, horzí aj sneženie

Ani dnes to v porovnaní so včerajškom nebude lepšie, dokonca by malo byť ešte chladnejšie.

slovakia

left justify in out

Dnes by na Slovensku malo byť opäť oblačno až zamračené, na viacerých miestach hrozí dážď a prehánky. Pani zima očividne ešte nepovedala posledné slovo, pretože na viacerých miestach, najmä v stredných, ale aj nižších polohách by malo dokonca snežiť. Aktuálne sneží napríklad v okolí Popradu. Na pocit bude celkovo pomerne chladno.

 

img

 

Čo sa týka teplôt, počas dňa budú dosahovať maximálne 8 až 14 stupňov, v Žilinskom kraji a na Spiši 2 až 8 stupňov.

 

img

 

Fúkať bude studený severák, v niektorých častiach Slovenska sa počas noci z piatka na sobotu bude vyskytovať silný vietor. SHMÚ varuje, že v niektorých okresoch Trenčianskeho kraja bude v nárazoch dosahovať až 60 km/h, v okolí Brezna 70 km/h a v Košickom kraji dokonca 80 km/h! "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," vysvetľuje SHMÚ.

 

SHMÚ vydal v tejto súvislosti výstrahy 1. stupňa platné do 22. h za západe krajiny, resp. do piatka 18. h na strednom a východnom Slovensku.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies