Dušan Kováčik neuspel s ústavnou sťažnosťou voči rozhodnutiu o jeho väzbe

NETKY.SK • 6 December 2021, 15:12 • 2 min
Dušan Kováčik neuspel s ústavnou sťažnosťou voči rozhodnutiu o jeho väzbe

KOŠICE - Prvý senát Ústavného súdu odmietol Kováčikovu sťažnosť proti uzneseniam Špecializovaného trestného súdu a Najvyššieho súdu. Podľa informácie z ÚS senát pod vedením predsedu Rastislava Kaššáka tak rozhodol na neverejnom zasadnutí 30. novembra.

slovakia

left justify in out

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) 11. mája rozhodol o ponechaní Dušana Kováčika vo väzbe a konštatoval dôvody kolúznej a aj preventívnej väzby. Zároveň samostatným výrokom zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Najvyšší súd následne 18. mája zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu ŠTS.

 

img

 

ŠTS 20. septembra neprávoplatne odsúdil Dušana Kováčika na 14-ročné väzenie s tým, že mal pomáhať zločineckej skupine takáčovcov, zobrať úplatok, ako aj vynášať informácie o prebiehajúcich trestných konaniach zo špeciálnej prokuratúry. Kováčika zadržali a obvinili v októbri 2020, svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení.

 

Kováčik neustále tvrdí, že je nevinný, napriek všetkým obvineniam a odsúdeniu za prijatie 50-tisícového úplatku a odmietnutia podania sťažnosti za prepustenie šéfa mafiánskej skupiny takáčovcov Ľubomíra Kudličku.

 

img

 

Kováčikov obhajca Erik Magál na tlačovej konferencii dodal, že sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Pamela Záleská zamietla takmer 70 návrhov na vykonanie dôkazov. „Sme presvedčení, že vykonanie týchto dôkazov by preukázalo, že Kováčik sa skutku nedopustil.“ 

 

Možno vás zaujme: Dušan Kováčik bol podľa obhajcu odsúdený za podporu zločineckej skupiny, ktorá nie je dokázaná

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies