Tradičná anketa ATP. Nechýbali Nadal s Federerom

NETKY.SK • 22 December 2020, 06:13 • 2 min
Tradičná anketa ATP. Nechýbali Nadal s Federerom

LONDÝN - Švajčiar Roger Federer sa stal po piaty raz Hráčom roka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

slovakia

left justify in out

V hlavných kategóriách tradičnej koncoročnej ankety Asociácie tenisových profesionálov (ATP) získali ocenenia Novak Djokovič, Roger Federer, Rafael Nadal či Frances Tiafoe.
 

Novak Djokovič 

 

Djokovič prevezme trofej pre hráča, ktorý ukončil sezónu na mieste svetovej jednotky. Srbskému tenistovi, ktorý tento rok získal štyri tituly vrátane rekordného ôsmeho triumfu na Australian Open, sa to podarilo už po šiestykrát, čím vyrovnal rekord Peta Samprasa. 

 

Roger Federer

 

Federer, ktorý tento rok hral len na šiestich turnajoch, sa stal osemnástykrát za sebou najobľúbenejším singlistom na základe hlasovania fanúšikov, čím zlepšil vlastný rekord.
 

 

img

 

Rafael Nadal

 

13-násobný šampión Roland Garros Rafael Nadal získal tretíkrát za sebou a celkovo štvrtýkrát cenu Stefana Edberga za športové správanie, o ktorej rozhodujú sami tenisti.

 

Nováčik roka 

 

Nováčikom roka je sedemnásťročný Španiel Carlos Alcaraz, ktorý vyhral tri challengery. Cenu za návrat dostal Vasek Pospisil, ktorý sa vlani podrobil operácii chrbta. Tento rok si Kanaďan dvakrát zahral finále a v rebríčku vyšplhal zo 150. miesta na 61. priečku.

 

 

img

 

 

Ďalšie ocenenia

 

Rebríček deblista ovládli šampióni US Open Mate Pavic a Bruno Soares. Cenu za najväčší zlepšenie si vyslúžil Rus Andrej Rubljov, ktorý vyhral päť titulov, najviac zo všetkých na ATP Tour.

V rebríčku vystúpal z 23. miesta na ôsme. Humanitárna cenu Arthura Asha za činnosť v prospech spoločnosti získal Američan Frances Tiafoe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies