Touré po rasizme v Moskve naznačil bojkot MS 2018 v Rusku

NETKY.SK • 25 Október 2013, 12:34 • 2 min
Touré po rasizme v Moskve naznačil bojkot MS 2018 v Rusku

LONDÝN - Hráči tmavej pleti by mohli bojkotovať majstrovstvá sveta 2018 v Rusku, ak tamojšia vláda neurobí poriadok s rasizmom na tribúnach.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters to v piatok uviedol stredopoliar Pobrežia Slonoviny Yaya Touré z Manchestru City, ktorý sa stal v stredajšom zápase Ligy majstrov 2013/2014 na pôde CSKA Moskva terčom rasovo motivovaných atakov. "Je to veľmi dôležitá téma. V opačnom prípade si nie sme istí, či pôjdeme hrať na MS do Ruska. Neprídeme," citovali Tourého britské médiá.

Manchester City už podal oficiálnu sťažnosť na Európsku futbalovú úniu (UEFA). Už po stretnutí predstavitelia Citizens informovali o incidente delegáta UEFA a naznačili, že pošlú protestný list. Reprezentant Pobrežia Slonoviny na rasistické prejavy priaznivcov CSKA upozornil hlavného rozhodcu Ovidia Hategana na začiatku druhého polčasu a rumunský arbiter ich uviedol v zápise o stretnutí. Yaya Touré žiada UEFA, aby vyvodila dôsledky.

"Povedal som rozhodcovi, že po mne fanúšikovia kričia. Je to smutné. Som veľmi sklamaný, že som si musel vypočuť takéto pokriky z hľadiska," povedal hráč City, ktoré v Moskve vyhralo 2:1. "Myslím, že UEFA by mala zakročiť a konečne zastaviť podobné udalosti," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies