Toure necestoval s Manchestrom do Bukurešti, jeho budúcnosť v City je neistá

NETKY.SK • 15 August 2016, 18:51 • 2 min
Toure necestoval s Manchestrom do Bukurešti, jeho budúcnosť v City je neistá

MANCHESTER - Yaya Toure necestoval s futbalistami Manchestru City na utorňajší zápas play off Ligy majstrov, v ktorom sa anglický klub predstaví na ihrisku Steauy Bukurešť. Budúcnosť reprezentanta Pobrežia Slonoviny v City je neistá. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tréner City Pep Guardiola minulý týždeň zapísal Toureho na súpisku pre dvojzápas proti Steaue, ale do rumunskej metropoly stredopoliar necestoval. "Je našim hráčom a v tréningu odvádza výbornú prácu. Nebolo jasné, či v Bukurešti bude hrať a preto sme sa rozhodli, že zostane trénovať v Manchestri," povedal Guardiola.

 

Tridsaťtriročný Toure sa nezmestil na súpisku ani na úvodný zápas novej sezóny Premier League, v ktorom "Citizens" vyhrali v nedeľu nad Sunderlandom 2:1. "Mám veľký rešpekt k jeho kariére a k tomu čo dokázal, ale v prvom zápase so Sunderlandom som potreboval iný typ hráčov. To je dôvod prečo nehral," povedal španielsky tréner.

 

Guardiola viedol Barcelonu, keď Toureho v roku 2010 predal klub do City. Africký futbalista patril ku kľúčovým hráčom tímu, ale v posledných dvoch rokoch ho za výkony často kritizovali. S City má platný kontrakt ešte jednu sezónu.

 

Neistú budúcnosť v tíme má aj brankár Joe Hart, ktorý cestoval do Bukurešti, hoci proti Sunderlandu dostal prednosť medzi žrďami Willy Caballero. Hráči, ktorí nastúpili v predkolách Ligy majstrov, môžu štartovať v skupinovej fáze aj v drese iného klubu.

 

Odveta medzi City a Steauou je na programe 24. augusta v Manchestri.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies