VIDEO: Zápasu o Superpohár nič nechýbalo, vyhrať však mohol len jeden

NETKY.SK • 15 August 2019, 11:06 • 2 min
VIDEO: Zápasu o Superpohár nič nechýbalo, vyhrať však mohol len jeden

ISTANBUL - Včerajší zápas o Superpohár mal pred výkopom jasného favorita. Najmä po prvom kole Premiere League sa misky váh naklonili na stranu víťaza Ligy majstrov Liverpoolu, ktorý cez víkend zdolal Norwich. Naopak Chelsea, ako víťaz Európskej ligy utrpela hneď v prvom súťažnom zápase sezóny potupnú porážku na Old Trafford.

slovakia

left justify in out

Liverpool bol spočiatku nebezpečnejší, v 16. minúte sa rútil do šance Salah, jeho zakončenie ľavačkou však Arrizabalaga výborne zlikvidoval. Chelsea odpovedala obrovskou príležitosťou Pedra, ktorý sa z ľavej strany dostal do voľného priestoru, tvrdo vystrelil, ale Adrian vyrazil na brvno. Chelsea bola v druhej polovici úvodného dejstva lepšia, k tomu však prispel viacerými chybami v rozohrávke jej súper. V 36. minúte po výbornej kombinácii Kanteho s Pulišičom dal Američan skvelú prienikovú kolmicu medzi stopérov Giroudovi, ktorý otvoril skóre. 

 

img

 

Do 2. polčasu nastúpil v drese LFC Firmino a hneď bol pri góle na 1:1, keď v 48. minúte Fabinhov oblúčik za obranu priťukol Manemu, ktorý na dvakrát pretlačil loptu do siete. Liverpool ožil, dve nádejné strely Fabinha a Hendersona mierili vedľa. V 75. minúte Liverpool súperovi opäť riadne zavaril, po rohovom kope Arrizabalaga výborne zlikvidoval strelu Salaha a následne ešte bravúrnejším spôsobom dorážku Van Dijka vyrazil na brvno a žrď.

 

img

 

V 83. minúte striedajúci Mount po nábehu za obranu tvrdou strelou na vzdialenejšiu žrď prekonal Adriana, ale bol v tesnom ofsajde. Na druhej strane v 87. minúte nebezpečne zakončil Mane, ale aj on bol mimo hry. Keď v nadstavenom čase Firmino nedočiahol na strieľaný center Salaha, duel dospel do predĺženia.

 

img

 

V ňom už po piatich minútach po pressingovom zisku lopty rýchlo zakombinovali Mane s Firminom, vymenili si ju a Senegalčan z druhej vlny exportnou strelou nedal Arrizabalagovi žiadnu šancu. V 98. minúte sa dostal do veľkej šance striedajúci Abraham, no nevyrovnal, pretože ho výborne vychytal Adrian. Ten sa však o pár okamihov stal nešťastnou postavou, keď jeho pád pod nohy Abrahama posúdila rozhodkyňa ako penaltový.

 

 

Jorginho následný pokutový kop suverénne premenil a vyrovnal na 2:2. Chelsea mohla navyše v 104. minúte otočiť, po prihrávke Pedra tesne minul pravú žrď Abraham. V 113. minúte mohol rozhodnúť Mount, ale jeho tvrdú strelu vyrazil Adrian a vzápätí pri nebezpečnej strele Pedra nemusel zasiahnuť. Rozhodnutie padlo až v rozstrele z 11 m, v ktorom uspeli "The Reds" 5:4.

 

 

Superpohár UEFA:

FC Liverpool - Chelsea Londýn 2:2 pp (1:1, 0:1), 5:4 rozstrel z 11 m

Góly: 48. a 95. Mane - 36. Giroud, 101. Jorginho (z 11 m), ŽK: Henderson, Alexander-Arnold - Azpilicueta. Rozhodovala: Frappartová (Fr.)

rozstrel: Firmino 1:0, Jorginho 1:1, Fabinho 2:1, Barkley 2:2, Origi 3:2, Mount 3:3, Alexander-Arnold 4:3, Emerson 4:4, Salah 5:4, Abraham nedal

Liverpool: Adrian - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (91. Alexander-Arnold) - Milner (64. Wijnaldum), Fabinho, Henderson - Oxlade-Chamberlain (46. Firmino), Salah, Mane (103. Origi)

Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, Zouma, Christensen (85. Tomori), Emerson - Jorginho, Kante, Kovačič (101. Barkley) - Pulišič (74. Mount), Giroud (74. Abraham), Pedro



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona