V Čile si po vyľudnenom meste pobehovala puma

NETKY.SK • 25 Marec 2020, 07:22 • 2 min
V Čile si po vyľudnenom meste pobehovala puma

SANTIAGO - Čilské úrady v utorok informovali, že odchytili divú pumu, ktorá sa potulovala po vyľudnenom centre čilského hlavného mesta Santiago a hľadala si potravu.

slovakia

left justify in out

Na odchyte spolupracovali mnohí

V Čile platí v súvislosti s pandémiou koronavírusu nočný zákaz vychádzania a ďalšie obmedzenia, v dôsledku ktorých bolo centrum metropole prázdne. Puma sa doň zatúlala z hôr, ktoré Santiago obklopujú, uvádza agentúra AFP.

 

Na odchyte šelmy sa podieľali príslušníci polície, pracovníci čilskej štátnej zoo i štátnej chovateľskej a poľnohospodárskej služby (SAG).

 

 

Približne ročnú pumu vážiacu asi 35 kilogramov previezli po odchyte do miestnej zoo, kde sa podrobila vyšetreniam. Šéf SAG Marcelo Giagnoni pritom uviedol, že šelma bola "v dobrom zdravotnom stave".

 

Ľudí pozorovala z koruny stromu

V Santiagu ešte vlani zachránili inú divo žijúcu pumu, ktorá vyliezla na strom a z výšky asi 18 metrov pozorovala približne 15 hodín ľudí.

 

 

Úradom sa ju napokon podarilo zo stromu - v husto obývanej štvrti na východe Santiaga - dostať pomocou narkotizačnej strely. Následne ju vypustili do voľnej prírody, avšak už aj so sledovacím zariadením, pomocou ktorého o pár týždňov zistili, že táto šelma uhynula.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies