LOH 2020: Slovenský zápasník Boris Makojev nestačil na Rusa Najfonova a lúči sa s olympiádou

NETKY.SK • 4 August 2021, 16:22 • 2 min
LOH 2020: Slovenský zápasník Boris Makojev nestačil na Rusa Najfonova a lúči sa s olympiádou

TOKIO - Do stredajšieho diania na olympijských hrách zasiahli Slováci iba v dvoch disciplínach. V rýchlostnej kanoistike sa po vystúpení Petra Gelleho dostali do akcie Samuel Baláž s Adamom Botekom v K2 a zápasník Boris Makojev.

slovakia

left justify in out

Rýchlostná kanoistika 

Debutanti na OH a úradujúci vicemajstri Európy obsadili v úvodnej rozjazde tretiu priečku a na ceste do semifinále museli absolvovať aj štvrťfinálovú jazdu. V nej finišovali na druhej priečke a nebudú chýbať vo štvrtkovom boji o finále.

LOH: Dvojkajak Baláž a Botek si zaistili postup do semifinále v K2 na 1000 m

 

Zápasenie 
Iba jeden súboj v Tokiu absolvoval voľnoštýliar Boris Makojev v zápasení. V kategórii do 86 kg mu žreb prisúdil v 1. kole Rusa Artura Najfonova, ktorému slovenský reprezentant podľahol 0:6 na body. Makojev potom čakal na ďalšie zápasy ruského borca, ktorý by ho v prípade postupu do finále "potiahol". Nestalo sa tak, Najfonov v semifinále podľahol Hassanovi Yazdanicharatimu z Iránu a bude bojovať o bronz. A pre Makojeva sa OH v Tokiu skončili.

 

img


"Vedel som, s akou taktikou nastúpi a čo bude robiť. Čakal som jeho častejšie útoky, dával si však pozor. Skúšal som aj útočiť, ale veľmi dobre bránil. Nedával mi žiaden priestor zápasiť. Urobil som len jeden útok za šesť minút, aj to neúspešný, preto som prehral. Neprišiel som do Tokia odzápasiť len jeden súboj. Cítim sa skutočne zle. Bol som dobre pripravený, jeden zápas to pokazil," zhodnotil Boris Makojev na oficiálnom webe Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

 

Úspechy Slovenska v Tokiu 

Aj po strede má Slovensko v medailovej bilancii krajín na svojom konte jednu zlatú a dve strieborné cenné kovy, rovnako ako Juhoafrická republika a Hongkong.

 

img

 

LOH 2020: Slovensko má prvú medailu z Tokia! Zuzana Rehák Štefečeková získala zlato!

 

LOH 2020: Fantázia! Jakub Grigar získal striebro vo vodnom slalome!

 

AKTUALIZOVANÉ: LOH: Slovenský golfista Sabbatini vybojoval pre Slovensko tretiu medailu!


Vo štvrtok 5. augusta sa v Tokiu okrem Baláža s Botekom v K2 na 1000 m predstaví aj chodec Miroslav Úradník na 20 km.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies