Najluxusnejšie destinácie sveta: Tieto miesta sa oplatí vidieť aspoň raz v živote

NETKY.SK • 24 December 2023, 09:03 • 2 min
Najluxusnejšie destinácie sveta: Tieto miesta sa oplatí vidieť aspoň raz v živote

Cestovanie je jednou z najlepších spôsobov, ako spoznať nové kultúry, jazyky a ľudí. Ale nie všetky cesty sú rovnako. Niektoré cesty sú určené pre tých, ktorí hľadajú najväčší luxus a pohodlie. Ak ste takí človek, máme pre vás tipy na zopár najluxusnejších destinácií sveta, ktoré by ste mali navštíviť aspoň raz vo svojom živote.

slovakia

left justify in out

Paríž - Francúzsko

Paríž je nablýskané medzinárodné centrum módy, umenia a romantiky. Toto mesto ponúka viac ako 400 reštaurácií ocenených hviezdičkou Michelin1, 108 značkových obchodov a 95 hotelov s päťhviezdičkovým hodnotením.

Môžete si prezrieť slávne pamiatky ako Eiffelova veža, Louvre alebo Notre-Dame , alebo sa prejsť po malebných uličkách plných špecialistických obchodov a galérií. Paríž je tiež domovom slávneho filmového festivalu Cannes, ktorý prináša najnovšie trendy v kinematografii.

Londýn - Velká Británia

Londýn je jednou z najstarších a najväčších miest na svete. Tento mesto má bohatú históriu a kultúru, ktorú môžete objaviť v rôznych pamiatkach ako Big Ben, Buckingham Palace alebo Tower Bridge.

Londýn tiež ponúka široký výber luxusných hotelov, reštaurácií a obchodov. Môžete si dopriať tradičné britské jedlá v elegantných reštauráciách ohodnotených hviezdičkou Michelin, nakupovať tie najlepšie značky na Sloane Street alebo Oxford Street, či sa zabaviť v jednej z mnohých divadelných alebo koncertových scén.

Tokio - Japonsko

Tokio je najväčšia a najpopulárnejšia metropola na svete. Toto mesto je známe svojím moderným dizajnom, technologickým pokrokom a fascinujúcim tradičnými prvkom.

Tokio ponúka niekoľko luxusných destinácií podľa každého vkusu a rozpočtu. Môžete si užiť panoramatický výhľad na mesto z vrchu Tokyo Skytree, navštíviť jednu z najlepších reštaurácií na svete Nobu, kde sa podarí ochutnať japonské špeciality ako sushi alebo tempuru, alebo sa vydať do Disneylandu Tokyo Disney Resort, kde sa budete cítiť ako vo filme.

New York - USA

New York je symbolom americkej ambicie a inovatívneho života.

Toto mesto má niekoľko luxusných destinácií pre každý typu turistu. Môžete si prezrieť slávne pamiatky ako Empire State Building ale aj Times Square, Central Park a Broadway.

Mesto je tiež domovom mnohých slávnych osobností z oblasti hudby, filmu, literatúry a športu. Medzi ne patria napríklad Frank Sinatra, Marilyn Monroe, John Lennon, Martin Luther King Jr., Barack Obama a Michael Jordan.

Zdroje:

https://pelipecky.sk/40-najoblubenejsich-destinacii-sveta/

https://cestovanie.pravda.sk/mesta/clanok/650901-najluxusnejsie-mesta-sveta-hviezdia-europske-destinacie-10-je-dubrovnik/

https://www.mmagazin.sk/top-21-najkrajsich-destinacii-sveta-ktore-musite-jednoducho-navstivit-2/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: history.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies