Drahé energie vyženú nahor všetky ceny, varuje Fico. Navrhuje rázne riešenie!

NETKY.SK • 17 Jún 2022, 14:09 • 2 min
Drahé energie vyženú nahor všetky ceny, varuje Fico. Navrhuje rázne riešenie!

BRATISLAVA - Poslanec a líder Smeru-SD povedal na tlačovej konferencii v parlamente, čo plánuje spraviť, ak vláda nevystúpi v Národnej rade (NR) SR s návrhom, ako chce kompenzovať nárast cien energií slovenským domácnostiam.

slovakia

left justify in out

„Výzva na vládu SR – predstúpte pred národnú radu a povedzte, čo idete robiť. Ak to neurobia, dámy a páni, my nemáme inú možnosť, len ísť do odvolávania vlády SR a túto tému si vymôcť v podobe odvolávania celej vlády,“ skonštatoval Fico s tým, že z výraznej časti je vláda zodpovedná za to, čo sa v súčasnosti na Slovensku deje s energiami.

 

 

Poukázal na zvyšujúce sa ceny pohonných látok, zároveň podľa jeho slov môže dôjsť v lete k ich nedostatku. Tvrdí, že sme svedkami prudkého poklesu životnej úrovne a zdražovania, pričom vláda nemá žiadne nástroje, ako proti tomu bojovať. Skonštatoval, že je problém s ropou, avizuje však problém aj s plynom a elektrinou.

 

Prečítajte si tiež: Minister Sulík prezradil, o koľko vzrastú ceny plynu pre domácnosti

 

Fico reagoval aj na ceny plynu, ktoré vo štvrtok ohlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).  Ako oznámil, v budúcom roku vzrastú o 34 až 59 %. „Viete si predstaviť, čo to je, aký dosah na domácnosti bude mať 60 % zvýšenie ceny plynu? Čo robila vláda osem, deväť mesiacov?“ zaujímal sa Fico.

 

img

 

Vyhlásenie Sulíka, že to bude len 60 %, považuje za „obrovský výsmech“. Podľa neho totiž nepovedal, aké kompenzácie budú pre ľudí. Nárast cien plynu, elektriny a ropných produktov podľa Fica bude mať vplyv na rast cien všetkého.

 

Možno vás zaujme: V parlamente odvolávali Richarda Sulíka. Ako to dnes dopadlo?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona