Toronto Raptors sa stali novými šampiónmi NBA

NETKY.SK • 14 Jún 2019, 10:13 • 2 min
Toronto Raptors sa stali novými šampiónmi NBA

OAKLAND - Basketbalisti Toronta Raptors sú novým víťazom zámorskej basketbalovej NBA. Kanadský tím zvíťazil v šiestom zápase finálovej série play off na palubovke obhajcu z posledných dvoch rokov Golden State Warriors 114:110 a v sérii dominoval 4:2 na zápasy. Golden State nezaknihoval "zlatý hetrik", Raptors pre Toronto i Kanadu získali premiérový titul v dejinách profiligy.

slovakia

left justify in out

V Oaklande sa snažili domáci, ktorí hrali o štvrtý titul v piatom finále za sebou, vyrovnať sériu. Chýbal im však zranený Kevin Durant a v súboji sa im zranil aj Klay Thompson, ktorý dovtedy stihol dať 30 bodov. Duel dospel do nervóznej koncovky, tú však Warriors nezvládli aj napriek tomu, že pár minút do konca zápasu ešte viedli o niekoľko bodov.

 

img

 

Najužitočnejším hráčom finálovej série sa stal Brazílčan Kawhi Leonard z Toronta, autor 22 bodov v rozhodujúcom súboji. Toto ocenenie je pre neho už druhé, keď v roku 2014 dotiahol k titulu San Antonio. Dvadsaťsedemročný basketbalista prišiel do kanadského klubu vlani v lete po siedmich rokoch strávených v klube s bohatou históriou San Antonio Spurs v rámci veľkej výmeny za ďalšieho hviezdneho hráča DeMara DeRozana. Pre oba kluby to bol správny krok, pretože si zahrali v tohtoročnej edícii play off. I keď Spurs vypadli už v prvom kole po prehre v siedmeom zápase proti Denveru Nuggets. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔥Who do y’all think is going to have a better season following this big trade of two very big Players, Toronto Raptors New Player Kawhi Leonard OR San Antonio Spurs New Player Demar Derozan 🏀⁉️🔥Hopefully they both do great but Demar Might be at a disadvantage considering that the team around him isn’t doing so great🏀‼️🔥But All in All I think They are Both great Players🔥‼️What do y’all Think⁉️🔥#TorontoRaptors #Toronto #Raptors #NBATrades #NBANews #SanAntonioSpurs #Spurs #SanAntonio #NBAPredictions #NBARumors #DemarDerozen #Derozen #KawhiLeonard #Kawhi #NBA #SportGames #SportsNews #SportsUpdates #SportFights #SportsHighlights #SportsInjuries #Sports #News #Highlights #Injuries #Basketball #Football #StayUp #StayUpdated

Príspevok, ktorý zdieľa StayUp☕️ SPORT UPDATES™️ (@stayup.101),

 

Posledná sezóna Leonarda v San Antoniu hráčovi vôbec nevyšla, keď kvôli zraneniu odohral len deväť zápasov, teraz si všetko vynahradil. "Vlani v lete som mal veľmi ťažké obdobie. No mal som tu obrovskú podporu, tvrdo som pracoval a bol som nastavený práve smerom na tento úspech. Prišiel som do tímu, v ktorom som mal rovnaký cieľ ako tréner, a teda vyhrať titul" vyjadril sa pre tsn.ca.

 

 

Ako sa Leonardovi podarilo v roku 2014 prerušiť kraľovanie Miami Heat s hviezdnym triom James, Wade, Bosh, ktorí mierili za tretím titulom v rade, rovnako aj teraz Golden State už útočili na tretí tiul po sebe a piaty od roku 2015. Aj im sa však do cesty postavil tento skvelý brazílsky basketbalista.

 

 

Tento ročník ukázal, že nielen Američania vedia hrať basketbal. Najužitočnejší hráč tohtoročnej play off je Brazílčan (Kawhi Leonard), skúsení podkošoví hráči Raptors Serge Ibaka a Marc Gasol pochádzajú zo Španielska, aj keď Ibaka je pôvodom z Afriky, ale má španielske občianstvo. Pascal Siakam je ďalší Afričan v tíme, ktorý odohral v každom zápase za Raptors v tejto sezóne poriadnu porciu minút. Jeremy Lin sa stal prvým japonským basketbalistom, ktorý kedy hral finále NBA a zároveň prvým Japoncom, ktorý získal aj trofej tejto najprestížnejšej basketbalovej ligy sveta. Keď sa ešte vrátime k menu Gasol, tak bratia Pau a Marc sú prvými súrodencami, ktorým sa tento úspech podarilo zveľadiť. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CHAMPSSSSSSS!!! 🏆🏆 #ALLglorytoGod #WeTheNorth

Príspevok, ktorý zdieľa Jeremy Lin 林書豪 (@jlin7),

 

Samozrejme americký tréneri, maséri, a príprava tímu podľa štandardov americkej súťaže urobila svoje. Navyše prvý rozohrávač tímu Kyle Lowry je tiež Američan, a takisto aj superstrelec spoza trojkového oblúka Danny Green. Nič to však nemení na tom, že víťazi tohto ročníka NBA disponovali v kádri basketbalistami z rôznych krajín sveta.

 

img

 

6. zápas finále play off NBA 2018/2019:

GOLDEN STATE WARRIORS - TORONTO RAPTORS 110:114 

 

/konečný stav série: 2:4, Toronto je šampiónom NBA/

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies