Matovič nepristúpi na návrh Sulíka. Ponechaním Kolíkovej vo funkcii, príde SaS o ministerstvo

NETKY.SK • 9 September 2021, 07:12 • 2 min
Matovič nepristúpi na návrh Sulíka. Ponechaním Kolíkovej vo funkcii, príde SaS o ministerstvo

BRATISLAVA – Podľa ministra financií patrí post na ministerstve spravodlivosti strane Za ľudí.

slovakia

left justify in out

Ak bude chcieť strana Sloboda a Solidarita (SaS) ministerstvo spravodlivosti, bude sa musieť niečoho vzdať. Uviedol to minister financií a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič v relácii K veci v Rádiu Slovensko. 

 

Podľa Matoviča si odporujú výroky Richarda Sulíka (SaS) o tom, že nechce otvárať koaličnú zmluvu a zároveň chce, aby ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) zostala ministerkou.

„Zmluvy treba dodržiavať, a to znamená, že koaličná zmluva sa otvoriť nemusí a ten post patrí strane Za ľudí,“ pokračoval Matovič s tým, že v zmluve je explicitne napísané, že ministerstvo spravodlivosti patrí strane Za ľudí a Mária Kolíková už v strane Za ľudí nie je.

 

Súvisiaci článok: Je to potvrdené! Členovia frakcie okolo Kolíkovej vstúpili do klubu SaS

 

„Ak sa otvorí koaličná zmluva, tak budeme dôsledne prepočítavať počty ministerstiev podľa výsledku vo voľbách. V tom prípade strane SaS, aj s týmto posilnením, vyjdú tri ministerstvá. Ak budú chcieť mať ministerstvo spravodlivosti, budú sa musieť niečoho vzdať,“ dodal.

Nespokojné krídlo Za ľudí okolo ministerky spravodlivosti v stredu oznámilo, že opúšťa stranu Za ľudí a vstupuje do poslaneckého klubu strany SaS.

 

Zo strany Za ľudí okrem ministerky Kolíkovej vystupujú aj poslanci parlamentu Vladimír Ledecký, Tomáš Lehotský, Marek Hattas, Michal Luciak, Vladimíra Marcinková a Ján Benčík, ktorý nie je členom Za ľudí, iba za ňu kandidoval v parlamentných voľbách. Požiadavkou predsedu strany SaS Richarda Sulíka je, aby Kolíková ostala ministerkou spravodlivosti.
 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Pre Fica je strana Za ľudí obeťou vlády. Verí, že Smer-SD vyhrá ďalšie voľby



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies