Podmaníkovú bronz z Budapešti motivuje do ďalšej práce

NETKY.SK • 8 Október 2019, 10:26 • 2 min
Podmaníkovú bronz z Budapešti motivuje do ďalšej práce

BRATISLAVA - Slovenská plavkyňa Andrea Podmaníková po nedeľňajšom 3. mieste na 50 m prsia na pretekoch Svetového pohára v Budapešti "nelieta v oblakoch". Ako však priznala v rozhovore pre agentúru SITA, výsledok z maďarskej metropoly jej vlial optimizmus do ďalšej práce.

slovakia

left justify in out

"Dá sa povedať, že som určite nerozmýšľala o medaile a pravdupovediac, ani o finále, keďže som nevedela, aká tam bude konkurencia. Boli to prvé preteky v sezóne, takže očakávania boli také všelijaké. Skôr som to brala tak, že si zaplávam a od toho sa odrazím do sezóny," uviedla 21-ročná slovenská reprezentantka.

Napriek tomu, že pred podujatím v Budapešti išla prakticky do neznáma, na pretekoch zaplávala solídne časy. "Paradoxne, lepšie sa cítim na tých dlhších tratiach, nepovažujem sa za šprintérku. Práve preto bolo až trochu čudné, že som získala medailu na päťdesiatke. Na dvojstovke som bola tiež vo finále, skončila som ôsma. Na stovke sa mi nevydarila ranná rozplavba, čo ma mrzí, pretože v tejto disciplíne som si najviac verila. Nakoniec nečakane v posledný deň vyletela päťdesiatka," doplnila.

Podmaníková sa v júni vrátila z Ameriky a na Slovensku pobudne až do budúcoročnej olympiády v Tokiu. "Tieto preteky mi ukázali, že viem byť rýchla aj na začiatku sezóny, s čím som niekedy mala problém aj na jej konci... (smiech). Myslím si, že som vykročila správnou nohou. Keď som odišla z Ameriky s cieľom splniť limit na OH, videla som to 50 na 50. Podľa pretekov v Budapešti si myslím, že by sa to mohlo podariť," poznamenala.


Zverenka trénera Vladimíra Železníka sa najbližšie predstaví v polovici októbra v Českej republike na Plzenských šprintoch. "Budú to preteky v krátkom 25-metrovom bazéne a prakticky prvé podujatie, na ktorom sa budem môcť kvalifikovať na decembrové majstrovstvá Európy v krátkom bazéne. Po nich už začne druhá, olympijská časť sezóny," zakončila pre agentúru SITA Andrea Podmaníková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies