Tom Hanks v slovenských kinách boduje, Inferno videlo prvý víkend 27 tisíc divákov

NETKY.SK • 18 Október 2016, 18:37 • 2 min
Tom Hanks v slovenských kinách boduje, Inferno videlo prvý víkend 27 tisíc divákov

BRATISLAVA - Tom Hanks alias Robert Langdon v slovenských kinách boduje. Filmovú novinku Inferno videlo počas otváracieho víkendu 27.000 divákov. Pokračovanie filmov Da Vinciho kód a Anjeli a démoni je v slovenskej kinodistribúcii od štvrtka 13. októbra.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s predchádzajúcimi filmovými adaptáciami knižných thrillerov Dana Browna je Inferno iné. Tom Hanks ako symbológ Robert Langdon je teraz súčasťou záhady. Od jej vylúštenia závisí odvrátenie globálnej katastrofy, ale aj jeho osobná česť.

 

O tom, že záhady, hádanky a konšpirácie majú Slováci radi, svedčí aj fakt, že Dan Brown patrí u nás k najpredávanejším autorom. Všetky knihy zo série s profesorom Langdonom, ktorého na plátne stvárňuje oscarový Tom Hanks, sa okamžite po vydaní dostali na čelo rebríčkov bestsellerov. Z thrilleru Inferno, ktorý sa odohráva v kulisách talianskej Florencie a Benátok, sa v SR predalo viac ako 80.000 kníh.

 

Popularitu knižných predlôh sa darí na Slovensku udržať aj filmovým tvorcom. Filmovú adaptáciu kontroverzného románu Da Vinciho kód videlo v slovenských kinách rekordných 210.000 divákov, jej pokračovanie Anjeli a démoni viac ako 130.000. "K podobným číslam má našliapnuté aj Inferno, ktoré si počas prvého víkendu prišlo do kina pozrieť viac než 27.000 slovenských divákov," TASR informoval Marián Tesák, PR manažér distribučnej spoločnosti Itafilm.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies