Tokio bude zrejme opäť meniť dejiská súťaží na OH 2020, chcú ušetriť

NETKY.SK • 28 September 2016, 12:57 • 2 min
Tokio bude zrejme opäť meniť dejiská súťaží na OH 2020, chcú ušetriť

TOKIO - Japonskí organizátori hľadajú možnosti, ako znížiť náklady na olympijské hry 2020 v Tokiu - aj na úkor kompaktnosti podujatia. Doplatiť by na to mohli súťaže vo volejbale, plávaní, veslovaní a rýchlostnej kanoistike, ktoré sa objavili medzi návrhmi na presun dejiska ďalej od metropoly.

slovakia

left justify in out

Detaily by mali zverejniť vo štvrtok, tokijská guvernérka Juriko Koiková poverila úlohou špeciálnu komisiu.


Tokio pritom v boji o usporiadanie OH 2020 uspelo s projektom kompaktných hier. Sľúbilo, že až 28 z 31 športovísk sa bude nachádzať v okruhu 8 km od olympijskej dediny. Mimo neho sa malo súťažiť len v streľbe, modernom päťboji a futbale.

 

Odvtedy už Japonci prehodnotili plány s basketbalom, taekwondom a dráhovou cyklistikou, ktorú odsunuli do 145 km vzdialeného mesta Izu. Dôvodom je zistenie, že odhadované náklady na výstavbu dočasných hál boli príliš nízke. Z pôvodných 690 miliónov USD číslo narástlo na 2,6 miliardy USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies