VIDEO: Streľba v nákupnom centre! Na mieste sú mŕtvi aj zranení

NETKY.SK • 26 Október 2021, 06:57 • 2 min
VIDEO: Streľba v nákupnom centre! Na mieste sú mŕtvi aj zranení

BOISE - Vyšetrovatelia sa domnievajú, že strelec útočil sám a verejnosti nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo. Motív útoku zatiaľ nie je známy.

slovakia

left justify in out

Streľba v nákupnom centre v americkom štáte Idaho si vyžiadala najmenej 2 mŕtvych a 4 zranených. Prípad sa stal v pondelok popoludní tamojšieho času v meste Boise, ktoré je metropolou Idaha. Šéf miestnej polície Ryan Lee uviedol, že hlásenie o streľbe prišlo okolo 13:50 miestneho času (21:50 SELČ). Po príchode na miesto činu polícia identifikovala podozrivú osobu, ktorá zodpovedala popisu páchateľa. Nasledovala prestrelka, pri ktorej jeden z policajtov utrpel zranenie.

 

 

 

Polícii sa následne podozrivého podarilo zadržať. Identitu útočníka ani obetí zatiaľ nezverejnili. Väčšinu nákupného centra evakuovali, avšak polícia stále hľadala ďalšie prípadné obete či zranených. "Nedokážem vyjadriť, aká je táto situácia traumatizujúca pre celú našu komunitu, pre tých, ktorí boli jej svedkami, či pre rodiny obetí a samotné obete," povedal Lee. 

 

Prečítajte si tiež: Začal sa proces s 96-ročnou sekretárkou z koncentračného tábora

 

Starostka mesta Lauren McLean požiadala verejnosť i médiá, aby akceptovali súkromie príbuzných obetí, ktorí prežívajú náročné chvíle. Poďakovala sa bezpečnostným zložkám za ich rýchlu reakciu a zvládnutie celej situácie. "Množstvo ľudí sa ocitlo v situácii, ktorú by nikdy nemali zažiť," dodala.  

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies