Źiak na škole v Hrabušiciach napadol učiteľku počas vyučovania

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 11:50 • 2 min
Źiak na škole v Hrabušiciach napadol učiteľku počas vyučovania

HRABUŠICE - V súvislosti s incidentom, pri ktorom mal podľa medializovaných informácií žiak napadnúť učiteľku v obci Hrabušice na Spiši, už koná polícia.

slovakia

left justify in out

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová potvrdila, že vo veci bolo prijaté trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva. Žiak mal učiteľku napadnúť počas vyučovania. "V súčasnej dobe sú vo veci vykonávané potrebné procesné úkony, po vykonaní ktorých bude meritórne rozhodnuté v zmysle Trestného poriadku, a to aj s prihliadnutím aj na vek podozrivej osoby," uviedla hovorkyňa. Nekonkretizovala rozsah zranení učiteľky ani vek útočníka.

 

Marcel Kacvinský, starosta obce, ktorá je zriaďovateľom školy, potvrdil, že došlo ku konfliktu medzi učiteľkou a 13-ročným žiakom. "Bol som informovaný o incidente, ktorý rieši polícia. Došlo k zraneniu učiteľky, bola ošetrená, ale nie je to nič vážne, učiteľka nie je práceneschopná a pracuje. Okrem toho jej však v dôsledku udalosti zlomili rám na okuliaroch a vznikla jej škoda," uviedol Kacvinský. Na miesto prizvali aj zákonného zástupcu, keďže ide o maloletého chlapca. Starosta podľa jeho slov nemá vedomosť o tom, že by sa v minulosti podobná udalosť na škole stala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies