Tesco v Británii ponúka novú službu - bežný bankový účet

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 15:57 • 2 min
Tesco v Británii ponúka novú službu - bežný bankový účet

LONDÝN - Britský maloobchodný reťazec Tesco začal dnes prostredníctvo divízie finančných služieb Tesco Bank ponúkať osobné účty. Cieľom najväčšieho britského reťazca je udržať si vďaka širšej škále služieb doterajších klientov a zároveň prilákať nových. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tesco Bank by chcela získať aspoň kúsok domáceho trhu finančných služieb, ktorému dominujú veľké bankové domy Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland, Barclays, HSBC a britská dcéra španielskej banky Santander. Tieto banky spravujú zhruba 75 % všetky bankových účtov v Británii.

 

Tesco dúfa, že nová služba mu pomôže prilákať aj nových klientov. Tržby reťazca sa totiž v uplynulom kvartáli prepadli najstrmšie za 40 rokov.

 

Divízia finančných služieb bude ponúkať klientom bežné účty. Britský reťazec už svojim zákazníkom poskytuje úvery prostredníctvom kreditných kariet Tesco. Na trhu so spotrebiteľskými úvermi v Británii mu vďaka nim patrí 12-% podiel. Ak sa mu podarí tento úspech zopakovať aj v rámci ponuky bežných účtov, mohol by získať rovnaký podiel na bankovom trhu ako má banka HSBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies