Krajčí povolil neregistrovaný liek Ivermectin na pomoc v boji proti koronavírusu

NETKY.SK • 27 Január 2021, 12:26 • 2 min
Krajčí povolil neregistrovaný liek Ivermectin na pomoc v boji  proti koronavírusu

Liek Ivermectin je antiparazitikum, ktoré má veľmi silné antivírusové a protizápalové vlastnosti pri COVID-19. Na Slovensku už je povolené, zatiaľ na pol roka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lekári na Slovensku už majú povolený nový liek na na pomoc v boji proti ochoreniu COVID-19. Minister zdravotníctva Marek Krajčí udelil povolenie pre neregistrovaný liek Ivermectin zatiaľ na pol roka.

 

img


Ivermectin je v podstate antiparazitikum, ktoré má veľmi silné antivírusové a protizápalové vlastnosti pri COVID-19.  Zuzana Eliášová informovala, že toto tvrdenie podporuje narastajúci počet štúdií, ktoré poukazujú na jeho účinnosť nielen v rámci in-vitro a zvieracích modelov, ale aj v mnohých klinických podaniach z centier a krajín z celého sveta.

 

„Liek sa bude podávať ako súčasť ďalšej liečby. Je už registrovaný vo viacerých krajinách, napríklad vo Francúzsku, USA, Švédsku a Nórsku,“ dodala Eliášová.

 

Na Ministerstvo zdravotníctva bola 26. januára doručená žiadosť hlavného odborníka pre infektológiu ministerstva Ivana Schrétera o skupinové povolenie neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení v Slovenskej republike. Hlavnou indikáciou Ivermectinu je profylaxia a liečba pacientov s COVID-19. Liek bude dostupný okrem nemocníc aj v lekárňach na lekársky predpis.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies