Tereza, ktorá z Pakistanu pašovala drogy, sa dnes postavila pred súd. Uviedla detaily fungovania podsvetia!

NETKY.SK • 7 Február 2018, 11:04 • 2 min
Tereza, ktorá z Pakistanu pašovala drogy, sa dnes postavila pred súd. Uviedla detaily fungovania podsvetia!

LÁHAUR – Mladá Češka Tereza, ktorá sa dnes postavila pred súd za pašovanie heroínu z Pakistanu do Európy, začala udávať aj ďalšie zapletené osoby do pašovania drog.

slovakia

left justify in out

Tereza sa tentokrát rozrozprávala o drogovom podsvetí a akciách, ktoré už viac krát absolvovala. Tarik, teda šéf a zároveň priateľ mladej Češky je už momentálne za mrežami, pričom sa prišlo na to, že bol hľadaný Interpolom. Ako sa z odstupom času ukazuje, Tereza bola súčasťou drogového kartelu, nie obeťou ako pôvodne tvrdila. Čím dlhšie je väznená, tým viac sa začína obávať o svoju budúcnosť a začína „spievať“.

 

Podobný pocit má aj jej právnik, ktorý jej prvotné výpovede považuje za trochu plytké. Väznica Kot Lakhpat v ktorej sa Tereza nachádza je údajne bezpečná a žiadne nebezpečie jej z vonka za spoluprácu s vyšetrovateľmi nehrozí. „Nikto jej nemôže ublížiť. Miestne väzenie je to najbezpečnejšie miesto na svete,“ skonštatoval Terezin advokát Čaudhrí Džavád Zafar pre český Blesk.

 

img

 

Štúdia a výpovede bývalých trestankýň však hovoria o niečom inom. Prístup zamestnancov väznice a ich praktiky sú údajne veľmi tvrdé, preto nie je dobré si ich znepriateliť. Jedným z trestom je napríklad samotka o veľkosti 1,2x2 metre, bez okien, svetla či prístupu vzduchu. „Tieto cely sú veľmi malé a nemajú okná, ktoré by zaistili prístup svetla či vzduchu. Väzenkyne sa po celý čas samozrejme nesmú stretávať s ostatnými,“ uvádza sa v štúdii.

 

Ďalším trestom sú záchody, ktoré sú podľa svedectiev v dezolátnom stave. Ich náklonnosť sa však dá vykúpiť. Úplatok, ktorý dozorcovia žiadajú sa volá "mahinabharo" a stojí približne 10 USD. Dozorcovia si navyše nárokujú veľkú časť toho, čo ženy od návštev dostanú, ktoré sú povolené iba raz za týždeň.

 

„Väčšinu toho ukradnú, alebo si to priamo vyžadujú. Dávali sme im ich chtiac či nechtiac. Pokiaľ sa niekto sťažuje, čakajú ho ťažké časy a veľa tvrdej práce,“ vypovedala jedna z prepustených.

 

Až jednu tretinu z nich tvoria vrahyne, ktoré zabíjali väčšinou z vášne. Ich obeťami sú najčastejšie manželia či milenci. Druhú najväčšiu skupinu tvoria pašeráčky drog a tú zvyšnú zlodejky. Tereza má jediné šťastie, že ako cudzinka je držaná na samostatnom oddelení a počas dňa sa môže voľne pohybovať po väznici. Môže dokonca variť a rozprávať sa s ostatnými.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies