Záplavy po prudkých dažďoch postihli časti Chorvátska, Bosny a Srbska

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 08:45 • 2 min
Záplavy po prudkých dažďoch postihli časti Chorvátska, Bosny a Srbska

ZÁHREB/SARAJEVO/BELEHRAD - Prudké dažde vyvolali rozsiahle povodne, ktoré zasiahli územie Chorvátska i susednej Bosny a Hercegoviny a Srbska.

slovakia

left justify in out

Rieka Sáva sa vyliala zo svojho koryta v chorvátskom meste Sisak zhruba 50 kilometrov juhovýchodne od metropoly Záhreb a zaplavila stajne tamojšieho jazdeckého spolku. Chorvátska verejnoprávna televízna stanica HRT uviedla, že všetky kone sa podarilo včas dostať do bezpečia. So záplavami bojovali v uplynulých dňoch aj obyvatelia ďalších chorvátskych miest, ako sú Karlovac, Petrinja, Hrvatska Kostajnica, Gračac či Obrovac, pripomína DPA. Z postihnutých oblastí doposiaľ neboli hlásené obete na životoch ani zranenia.

 

img

 

Povodňová situácia bola vo štvrtok vážna aj na severozápade Bosny. Rieky Una a Glina tam spôsobili záplavy v mestách Bihač, Velika Kladuša a Bosanska Krupa. V stredu vo večerných hodinách došlo aj k zaplaveniu ulíc v centre Nového Sadu, hlavného mesta srbskej provincie Vojvodina. Vyvolalo to problémy v doprave, pričom došlo aj k niekoľkým nehodám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies