Tento týždeň bude opäť tropický: Vo štvrtok nás čaká extrémne teplo!

NETKY.SK • 5 August 2013, 11:00 • 2 min
Tento týždeň bude opäť tropický: Vo štvrtok nás čaká extrémne teplo!

BRATISLAVA - Výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami vydal pre dnešný deň Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre okresy na juhu západného a stredného Slovenska. V týchto lokalitách SHMÚ očakáva teploty miestami od 33 do 36 stupňov.

slovakia

left justify in out

Výstraha sa týka okresov Senec, Trnava, Piešťany, Hlohovec, Galanta, Dunajská Streda, Komárno, Šaľa, Nitra, Topoľčany, Partizánske, Zlaté Moravce, Levice, Nové Zámky, Krupina, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Zvolen, Veľký Krtíš, Detva, Lučenec a Poltár.

Takáto vysoká teplota predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. "Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," upozorňuje ústav.

Na zvyšku Slovenska okrem severných oblastí platí výstraha prvého stupňa. Teploty sa tu dnes majú pohybovať od 30 do 33 stupňov.

V utorok bude jasno až polooblačno. Podľa SHMÚ bude mimoriadne teplo! Denná teplota sa bude pohybovať od 29 do 34 stupňov a na južnom Slovensku môže dosiahnuť až 37 stupňov! V noci bude 18 až 13 stupňov, v južnej polovici západného Slovenska  okolo 20 stupňov. Vietor bude slabý, na západe prevažne vietor s rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

V stredu bude opäť mimoriadne teplo! Denné teploty sa budú pohybovať od 30 do 25 stupňov a v južnej polovici západného a stredného Slovenska až 38 stupňov! V noci sa teploty vyšplhajú na 19 až 14 stupňov, na západe až do 21 stupňov. Prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h) na juhozápade do 7 m/s (25 km/h).

Vo štvrtok prídu extrémne teplá! Cez deň by teplota mala dosiahnuť 34 až 39 stupňov, na severe okolo 32 stupňov. V noci bude 20 až 15 stupňov na juhozápade až 22 stupňov.

V piatok by malo prísť vytúžené ochladenie a dážď. V noci bude polojasno, cez deň od západu prevažne oblačno a miestami prehánky alebo búrky. Cez deň bude 30 až 35 stupňov a na západnom Slovensku a na severe stredného Slovenska bude 24 až 29 stupňov. Nočná teplota 23 až 17 st.

V sobotu bude citeľne chladnejšie. Prevažne veľká oblačnosť a na väčšine územia dážď, prehánky alebo aj búrky. Miestami môžu byť zrážky aj výdatné. Nočná teplota 20 až 14 stupňov. Denná teplota 20 až 26 stupňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies