EL: Barcelona zahanbila Neapol, Rangers vyradili Dortmund

NETKY.SK • 25 Február 2022, 08:49 • 2 min
EL: Barcelona zahanbila Neapol, Rangers vyradili Dortmund

NEAPOL – Barcelona predviedla fantastický výkon a zdolala hráčov Neapolu 4:2! V prvom polčase nastrielali hostia 3 góly a prebojovali sa do osemfinále EL.

slovakia

left justify in out

Auba sa znova presadil a Barca hrá nádherný futbal

 

Pred úvodným výkopom obe mužstvá protestovali proti ruskej invázii na území Ukrajiny. V strede ihriska rozvinuli transparent s nápisom Zastavte vojnu. Barcelona sa ujala vedenia už v 8. minúte. Po zle zahratom rohu Lorenza Insigneho založili hostia rýchly protiútok, ktorý zakončil gólom Jordi Alba. O päť minúte neskôr zvýšil na 2:0 technickou strelou Frenkie de Jong.

 

Neapol znížil po premenenej penalte Insigneho, no krátko pred odchodom do kabín Gerald Pique opäť zabezpečil Barcelone dvojgólový náskok. V 59. minúte viedli Katalánci po góle gabonského kanoniera Pierra-Emericka Aubameyanga 4:1, Matteo Pollitano už iba skorigoval prehru Neapola.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

 

Do osemfinále postúpili aj FC Sevilla, Atalanta Bergamo, RB Lipsko, FC Porto, Real Betis a Glasgow Rangers. Seville po domácom víťazstve 3:1 stačila v odvete play off na pôde Dinama Záhreb na postup aj prehra 0:1. Atalanta triumfovala na štadióne Olympiakosu Pireus 3:0, v Bergame pred týždňom uspela 1:0.

Lipsko po domácej remíze 2:2 s Realom Sociedad San Sebastian vyhralo na horúcej baskickej pôde 3:1. Porto uhralo na Stadio Olimpico proti Laziu Rím remízu 2:2. Glasgow Rangers po víťazstve 4:2 na ihrisku Borussie Dortmund posunula ďalej domáca remíza 2:2. Žreb osemfinále je na programe v piatok o 12.00 SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies