Telá obetí nehody maďarského autobusu v Taliansku previezli do vlasti

NETKY.SK • 4 Február 2017, 16:38 • 2 min
Telá obetí nehody maďarského autobusu v Taliansku previezli do vlasti

BUDAPEŠŤ - Konvoj šiestich vozidiel s pozostatkami 16 obetí januárovej havárie maďarského autobusu v Taliansku prekročil dnes krátko popoludní slovinsko-maďarské hranice, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Konvoj od hraničného priechodu Pince-Tornyiszentmiklós v Zalianskej župe smeroval po diaľnici M7 do Budapešti. Pozostával z dvoch sprievodných vozidiel, troch pohrebných áut a jedného mikrobusu, ktorý viezol batožinu obetí.

 

Autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z dosiaľ neznámych príčin v piatok 20. januára pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskom meste Verona.

 

Autobus po náraze do mostového piliera zhorel do tla. Pri nehode zomrelo 16 ľudí, bez zranení vyviazlo 12 cestujúcich. V Taliansku zostala už iba dvojica pacientov v kritickom stave, ostatných zranených postupne previezli letecky a sanitkou do Budapešti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies