Zmena pravidiel pri skrátenej sezóne NHL. Menej zápasov a len 4 divízie!

NETKY.SK • 11 Január 2021, 20:39 • 2 min
Zmena pravidiel pri skrátenej sezóne NHL. Menej zápasov a len 4 divízie!

USA/KANADA - Na prahu nového ročníka zámorskej hokejovej NHL 2020/2021 sú všetci zúčastnení i fanúšikovia plní očakávania, čo sezóna v upravenom formáte prinesie.

slovakia

left justify in out

Všetko sa posunulo 

Keďže uplynulá sezóna sa pre pandémiu koronavírusu skončila až na konci septembra, tradičný októbrový začiatok sa logicky posunul na neskorší termín.

 

img


Namiesto 82-zápasovej základnej časti tentoraz mužstvá odohrajú 56 stretnutí, všetky proti súperom z rovnakej divízie. Do play-off postúpia najlepšie štyri tímy z každej zo štyroch divízií. V rámci nich sa odohrajú aj prvé dva kolá play-off. S mužstvami z inej "skupiny" sa budú môcť stretnúť až v semifinále bojov o Stanleyho pohár.

 

img

 

Úplne nový formát 

Vedenie NHL rozdelilo po novom všetky mužstvá do spomínaných 4 divízii. Niektoré sú nadupané, iné naopak hrateľné pre všetkých 8 tímov. Za nás sa po predsezónnych prestupoch javí najsilnejšia východná divízia, naopak najslabšia je asi tá na západe (Anaheim a LA Kings sú v prestavbe a Arizona patrí dlhodobo k tým horším klubom). Formát severnej je zase veľmi sympatický. Všetky kanadské tímy si to rozdajú o postup v priamych súbojoch.

 

img

 

O rok už 32 tímov

V severnej divízii je jedno voľné miesto pripravené pre nový tím NHL, ktorý sa zapojí do bojov s ostatnými až od budúcej sezóny. Bude to jedine americké mesto v skupine a reč je o Seattle Kraken.

 

 

Tento týždeň si ešte priblížime jednotlivé divízie a predikcie tímov, ktoré by mohli pomýšľať na play-off.


"Uvidíme 56-zápasovú sezónu, ale bude to 56 stretnutí play-off. Je to vzrušujúce. Myslím si, že rozdelenie divízií bude skvelé pre fanúšikov a domnievam sa, že to bude baviť aj hráčov. Rivalita sa posunie na úroveň, akú sme tu ešte nemali," vyhlásil generálny manažér New Yorku Islanders Lou Lamoriello.

 

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies