Poslanci dnes budú riešiť novelu zákona o štátnom rozpočte

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 09:32 • 2 min
Poslanci dnes budú riešiť novelu zákona o štátnom rozpočte

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady majú dnes definitívne rozhodnúť o novele zákona o štátnom rozpočte na rok 2021.

slovakia

left justify in out

Majú sa ňou navýšiť výdavky štátneho rozpočtu o 3,4 miliardy eur, pričom navýšenie výdavkov v súvislosti s pandémiou je o 2,4 miliardy eur. Nepandemické výdavky by mali stúpnuť o 984,1 milióna eur.

 

img

 

Prečítajte si: Jozef Mihál okomentoval Matovičovu daňovu-odvodovú reformu: Toto nie je reforma, toto je blázninec!

 

Pôvodne rozpočet počítal s pandemickou rezervou 1,04 miliardy eur, tá sa však pre nepriaznivý vývoj epidemickej situácie už minula. Podľa rezortu financií je teda potrebné ju dofinancovať. Po tejto úprave sa tak ráta na tento rok s celkovým deficitom verejnej správy 9,9 percenta HDP, pôvodne schválený deficit pritom počítal s úrovňou 7,4 percenta HDP.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Slovná prestrelka medzi koaličnými partnermi pokračuje. Minister financií uštedril SaS tvrdé slová!


Poslanci majú dnes rokovať aj o návrhu skupiny poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady k návrhu správy Európskeho parlamentu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v Európskej únii v rámci zdravia žien.

 

Parlament má prijať uznesenie, na základe ktorého má pripomenúť Európskemu parlamentu, ako aj všetkým členským štátom EÚ, že otázky týkajúce sa zdravotnej politiky a vzdelávania sú v kompetencii národných štátov, členov EÚ. „Preto považuje návrh správy EP o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v EÚ v rámci zdravia žien za nerešpektujúci princíp subsidiarity a prekračujúci kompetencie EP," píše sa v predloženom materiáli.

 

Súvisiaci článok: Pozrite si, kto nahradí Šeligu a Žitňanskú na ich postoch po excese so zákazom vychádzania


Dnes by mali voliť podpredsedu Národnej rady a šéfa výboru pre sociálne veci. Strana Za ľudí za podpredsedu parlamentu nominovala Tomáša Lehotského, ktorý má na tomto poste nahradiť Juraja Šeligu. Namiesto Jany Žitňanskej má výboru predsedať Vladimír Ledecký.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona