Babička (67) porodila dieťa: Nazvali ho Dar z nebies

NETKY.SK • 29 Október 2019, 12:58 • 2 min
Babička (67) porodila dieťa: Nazvali ho Dar z nebies

BRATISLAVA - V Číne porodila 67-ročná žena, ktorá sa tak stala zrejme najstaršou rodičkou v krajine. Lekárka na dôchodku s priezviskom Tchien v piatok v meste Cao-čuang v provincii Šan-tung na severovýchode krajiny priviedla na svet dievčatko.

slovakia

left justify in out

Žena otehotnela prirodzeným spôsobom, uviedla pre televíziu CNN hovorkyňa nemocnice, kde sa pôrod odohral. Ako tiež povedala, Tchien si pri aplikovaní tradičnej čínskej liečby na plodnosť dopomohla jej lekárskymi znalosťami.

 



Dieťatko prišlo na svet prostredníctvom cisárskeho rezu a po narodení údajne vážilo 2,56 kilogramu. "Vzhľadom na to, že matka mala pokročilý vek a rôzne komplikácie, sme mali celkom šťastie," vyjadril sa pre štátnu televíziu CCTV lekár Liou Wen-čcheng, ktorý pôrod viedol. Podľa neho mala pacientka vaječníky v stave ako 40-ročná žena, čo by mohlo vysvetliť, prečo otehotnela prirodzene. Matku i dieťa po pôrode previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti, ich životné funkcie sú však sa normálnej úrovni, uviedla hovorkyňa nemocnice.

Manžel Tchien pre miestny denník uviedol, že sa dieťatko rozhodli pomenovať Tchien-cch', čo znamená dar z nebies. Dvojica má už podľa jeho slov dve dospelé deti - syna a dcéru - a niekoľko vnúčat, z ktorých najstaršie má 18 rokov.

Tchien je pravdepodobne najstaršia žena, ktorá v Číne porodila. Podľa štátneho denníka China Daily bola predošlou rekordmankou 64-ročná matka z Čangčunu, ktorá v roku 2016 priviedla na svet chlapčeka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona