TdF: Sagan kašľal, ale zlepšilo sa to

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 14:48 • 2 min
TdF: Sagan kašľal, ale zlepšilo sa to

BOURG EN BRESSE - Slovenský cyklista Peter Sagan nebol celkom zdravotne v poriadku, keď sa vydával na trať štvtkovej 12. etapy Tour de France z Bourg en Bresse do Saint Étienne.

slovakia

left justify in out

Jeho tím Cannondale priznal, že líder bodovacej súťaže je trochu chorý, ale situácia sa už údajne zlepšila.

"Už som kašľal menej v porovnaní so včerajškom a zdravotne som teda na tom lepšie. Záver dnešnej etapy nebude jednoduchý, ale pôjdem do toho," povedal Sagan prostredníctvom hovorcu tímu Cannondale pre server Le Tour. 

 

V závere 185,5 km dlhej etapy, ktorá odštartovala o 13.05 h, absolvuje pelotón dve vrchárske prémie tretej a štvrtej kategórie a črtá sa ďalšia možnosť pre Sagana, aby zaútočil na etapové víťazstvo, ktoré mu napriek veľkej snahe v 101. ročníku Tour de France zatiaľ chýba. V súťaži o zelený dres najlepšieho šprintéra ja však suverénne na čele. Vo štvrtkovej rýchlostnej prémii na 39,5 km v Romanéche Thorins si za 11. miesto pripísal ďalších 5 bodov a celkovo ich má na konte už 306. "Dnes je ďalšia dobrá možnosť zaútočiť na etapové víťazstvo. Ak sa však obzriem dozadu na etapy, ktoré som mohol vyhrať, a čo sa v ich závere stalo, nerobím si veľké ilúzie," dodal ešte pred štartom štvrtkovej etapy P. Sagan. 

 

Najlepší cyklisti by mali doraziť do cieľa v St. Etienne približne o 17.30 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies