Tavares pripomenul, že pracovné miesta v Opeli zachráni len tvorba zisku

NETKY.SK • 11 September 2017, 17:20 • 2 min
Tavares pripomenul, že pracovné miesta v Opeli zachráni len tvorba zisku

PARÍŽ - Spoločný rozhovor šéfa PSA Carlosa Tavaresa a šéfa značky Opel Michaela Lohschellera o úlohách automobilky rozhneval jej celozávodnú radu.

slovakia

left justify in out

K upokojeniu situácie neprispela ani spoločná fotografia oboch manažérov, ktorá vznikla v pretekárskom areáli nemeckého Nürburgringu a uverejnil ju nedeľník Mainzer Allgemeine Zeitung.

 

Tavares ako nový vlastník Opela znovu jasne pripomenul, že len dlhodobý zisk automobilky môže zabezpečiť pracovné miesta v Rüsselsheime.

 

Denník napísal, že informácia zjednotila postoj celozávodnej rady. „Také verejné sebapredvádzanie neberieme vážne. Tvrdenia, že v kapitalistickom trhovom hospodárstve musí byť Opel ziskový, aby sa chránili pracovné miesta, nemajú nijakú hodnotu. V tejto situácii slúžia len na vyvolanie nálady proti osadenstvu, čo je nezodpovedné.“ Obsahuje to leták rozširovaný v automobilke.

 

Opel je od augusta súčasťou francúzskeho koncernu PSA. Jeho manažéri majú do novembra pripraviť koncept budúcnosti nemeckej automobilky, ktorá je od roku 1999 takmer stále stratová. Predtým bol Opel dcérou amerického koncernu General Motors. Spolu s britskou sesterskou značkou Vauxhall zamestnáva 38.000 osôb. Automobilky pôsobia v siedmich európskych krajinách. Zamestnanci v Nemecku sú tarifnou zmluvou chránení pred prepúšťaním do konca budúceho roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies